Nieuwsbericht

(terug)

Spannend duel ACKC eindigt in remise

namens Websitecommissie, zondag 10 december 2017

Afgelopen zaterdag moest het ACKC/Jeugdsportfondsteam weer een avondwedstrijd afwerken, nu met als tegenstander Vitesse in Barendrecht. Iets na half acht werd het startsein gegeven van dit duel waarin beide ploegen de punten heel goed kunnen gebruiken.

In de beginfase ging de strijd al tamelijk gelijk op en werden er onder de korf al snel stevige duels uitgevochten. ACKC kwam op voorsprong via een vrije bal van Marlies Kant, maar even later kreeg ACKC er weer een doelpunt tegen. Toch werd ACKC geleidelijk aan wel de beter ploeg, nam zelfs na een minuut of tien een 2-4 voorsprong waarvan Marlies Kant er al drie voor haar rekening had genomen. ACKC had wel veel moeite om uit te verdedigen en maakte daarin ook regelmatig fouten, Vitesse gaf heel veel druk en daardoor liet ACKC het zich onnodig moeilijk maken.
Verdedigend hadden beide ploegen het behoorlijk op de rit en dat bleek ook wel uit de weinig doelpunten die werden gemaakt. Jammer was het dat de scheidsrechter wat selectief omging in zijn beslissingen en vaak correcte duels affloot. Wel werd er een behoorlijk fysieke strijd gevoerd. In het allerlaatste slot van de eerste helft kon Frank Bakker en Wietze de Vries ACKC op drie punten voorsprong brengen en werd uiteindelijk met een 5-8 stand gerust.

Coach Den Hartog roemde zijn ploeg voor het tweede gedeelte van de eerste helft waarin zijn team duidelijk de betere was. Ook wees hij hun erop niet te veel overtredingen te maken. `Dat is niet nodig, speel gewoon ons eigen spel dat is voldoende.`

De tweede helft kwam bij beide ploegen moeilijk op gang, ACKC had mogelijkheden te over om de voorsprong te vergroten maar liet dit achterwege, de thuisploeg putte daar op zijn beurt weer moed uit, al ging dat niet echt vanzelf. Rik Millenaar werd naar de kant gehaald en werd vervangen door routinier Marnix Kammer. Via afstandsschoten van Vitesse waren beide ploegen weer op gelijke hoogte( 8-8) gekomen. Vitesse nam zelfs nog heel even een 9-8 voorsprong. Vanaf die stand werd de strijd alleen nog maar heviger en de spanning werd opgevoerd. Ook in de tweede helft was het weer de scheidsrechter die in de ogen van velen wat vreemde beslissingen nam.

Over en weer kwamen beide ploegen tot scoren en werden er door beide teams veel fouten gemaakt. Het spel was niet hoogstaand maar de spanning nam alleen maar toe richting het einde! Ingrid Dekkers verving Sabine Meerman met nog een minuut of acht te gaan. Een minuut voor tijd was het invaller Marnix Kammer die ACKC op voorsprong (13-14)bracht en leek de buit binnen, maar het mocht niet zo zijn! ! De leidsman nam enkele seconde voor tijd een dubieuze beslissing en kende Vitesse een strafworp toe. Nadat deze na veel discussie werd verzilverd, werd er direct afgefloten. Een eindstand van 14-14 stond uiteindelijk op het scorebord.

Een wedstrijd die geen winnaar kent, maar het ACKC /Jeugdsportfondsteam blijkt nu tegen nagenoeg elke tegenstander in deze tweede klasse opgewassen en kan zeker de komende wedstrijd weer beide punten binnenhalen als het in eigen huis en natuurlijk met veel supporters gaat uitkomen tegen Atlas uit het Zeeuwse Ritthem. Atlas heeft als hekkensluiter twee punten terwijl ACKC met drie punten er net boven staat. Het kan dus in de laatste wedstrijd van 2017 hele goede zaken doen. De wedstrijd zaterdag 16 december in Sporthal ?de Jager? te Giessen vangt aan om 17.30 uur en zal voorafgegaan worden door ACKC2 ? Atlas2.

Doelpuntenmakers tegen Vitesse: Marlies Kant 5, Natasja Kuipers, Jonne Millenaar en Wietze de Vries 2, Frank Bakker, Stef Mommers en Marnix Kammer elk 1.

Arie den Hartog

(terug)