Nieuwsbericht

(terug)

Nipt verlies voor korfballers ACKC

namens Websitecommissie, zondag 3 december 2017

Na de overwinning vorige week op Korbatjo was ACKC ervan overtuigd dat er ook gewonnen kon worden van ODO in Maasland. Beide teams hebben één overwinning op zak.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam begon heel sterk aan de wedstrijd en nam brutaal een 3-0 voorsprong via Wietze de Vries met tweemaal vanaf de stip en een doorloopbal van Natasja Kuipers. De mogelijkheden op nog een grotere voorsprong was er zeker maar er werd niet al te scherp geschoten. ACKC liet de tegenstander te veel in de wedstrijd komen en gaf langzamerhand de tot dan toe verdiende voorsprong uit handen en stond halfweg het eerste bedrijf 6-6.

De wedstrijd was aardig in balans en nu kwam het er vooral op aan om rustig te blijven en de kansen te benutten. ACKC nam nog een keer via captain Marlies Kant met een vrije bal de leiding. In de periode daarna kwam de thuisploeg wat meer in zijn ritme en had ACKC het moeilijk om hun verdedigende opdrachten uit te voeren. Alleen Wietze de Vries en Natasja Kuipers konden in het tweede gedeelte van de eerste helft nog scoren, hiermee had ACKC zichzelf te kort gedaan. Uiteindelijk werd de ruststand 13-9 in het voordeel van de thuisclub.

Bij coach Mark den Hartog was er in de rust zeker geen paniek te bespeuren en zag nog mogelijkheden voldoende ondanks de vier punten achterstand. Zijn opdracht was duidelijk: ?Wees zonder bal wat actiever en steek veel energie in de tweede helft we zijn zeker weten niet de mindere en kunnen deze tegenstander hebben!?

Direct vanaf het beginsignaal tweede helft kwam ACKC via Natasja Kuipers tot scoren maar zag direct daarna tweemaal ODO de voorsprong naar vijf punten vergroten tot 15-10. Opmerkelijk was wel dat de Almkerkers er nog steeds in geloofden en vochten als leeuwen om dit ook in de stand tot uiting te laten komen. Halverwege de tweede helft was er een periode die voor ACKC gunstig uitpakte, ODO werd wat nonchalanter en ACKC kwam terug via een omdraaibal van Stef Mommers een stip van De Vries en een leep balletje van Marnix Kammer tot 16-15. Sabine Meerman werd naar de kant gehaald en voor haar werd Ingrid Dekkers ingebracht. ODO gesteund door zijn supporters kwam terug en via een stip en tweemaal een afstandsschot van de directe tegenstander van Frank Bakker naar 19-15 een minuut of zes voor tijd.
Er kwam nog een slotoffensief van ACKC die op hun beurt gesteund werden door de meegereisde supporters en vanaf de bank. Eerst via Jonne Millenaar en Frank Bakker werd het met nog vijf minuten op de klok 19-17, Jonne Millenaar werd intussen nog gewisseld voor Amber de Ruiter, pas in de voorlaatste minuut ronde Wietze de Vries weer heel koelbloedig een stip af en kwam ACKC op één punt. Er was nog een enkele kans aan beide zijden maar het was te laat, ACKC moest helaas de punten in Maasland laten. Teleurstelling was er, maar ACKC keerde wederom met opgeheven hoofd huiswaarts. Met dit spel van deze jonge ploeg in opbouw moeten er in de komende wedstrijden punten worden gehaald dat staat vast!

Komende zaterdag 9 december gaat ACKC op bezoek in Barendrecht, waar het om 19.30 uur in de Bongerdhal uitkomt tegen Vitesse. Deze ploeg heeft ook 2 punten en de winnaar zal kunnen aansluiten in de middenmoot.
Doelpuntenmakers tegen ODO: Wietze de Vries 5, Marnix Kammer4, Natasja Kuipers 3, Marlies Kant 2, Sabine Meerman, Jonne Millenaar, Stef Mommers en Frank Bakker elk 1.

Arie den Hartog

(terug)