Nieuwsbericht

(terug)

Prima overwinning voor het ACKC collectief

door Arie van den Herik, zondag 26 november 2017

Als tegenstander in de thuiswedstrijd van het ACKC/Jeugdsportfondsteam kwam Korbatjo op bezoek in sporthal ?deJager?, sowieso een mooi affiche mede vanwege de coach Paul Vink,vorig seizoen nog trainer/coach bij ACKC en nu bij de ploeg uit Oud Beijerland. ACKC en vooral coach Den Hartog waren dus extra gemotiveerd om juist nu de eerste punten te bemachtigen.

Aan beide zijden, maar vooral bij de gasten was de spanning duidelijk zichtbaar. In de beginperiode had ACKC een snelle voorsprong van 3-0 opgebouwd via Wietze de Vries, Marlies Kant en Frank Bakker. De afwerking was meestal moeilijker dan het creëren van kansen.

Er was al ruim twintig minuten verstreken en het was pas 4-3. Verdedigend hadden beide ploegen het lastig en was het spel niet hoogstaand, ook in deze wedstrijd kon ACKC een stip niet verzilveren bij een 5-3 stand, terwijl de gasten wel tot scoren kwamen en zelfs de stand naar 5-5 gelijk trokken. De laatste minuten voor de pauze was er niet de nodige rust en werd te slordig met kansen omgegaan wat zelfs tot gevolg had dat de gasten met een 6-7 voorsprong de kleedkamer konden opzoeken.

Coach Mark den Hartog was niet mals tegen zijn spelers en probeerde ze één voor één op hun fouten te wijzen.? Er moet veel meer rust in jullie spel komen, probeer wat meer je koppie te gebruiken, afwisselender spelen en maak verdedigend wat minder fouten, we zijn gewoon beter, we hebben nog een helft om dat duidelijk te maken?!

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, ACKC zette in enkele minuten de achterstand weer om in een 9-7 voorsprong via Sabine Meerman, Marnix Kammer en Natasja Kuipers. Nog even kwam er een iets mindere fase, Korbatjo kwam halverwege de tweede helft met 9-9 nog één keer langszij, ACKC groeide in de wedstrijd en kreeg de wedstrijd meer en meer in handen. Beide coaches gingen in deze fase meerdere tactische wissels toepassen en dat pakte voor ACKC niet slecht uit. Ingrid Dekkers verving Jonne Millenaar en Sabine Meerman werd naar de kant gehaald voor Amber de Ruyter.

Er werd binnen enkele minuten een gat van vier punten geslagen, ook Frank Bakker en Rik Millenaar wisselden elkaar enkele keren af. Met nog een minuut of vijf te gaan werd het gat met 15-10 zelfs vijf punten, eigenlijk was het pleit al beslecht maar toch bleef er nog de spanning zowel bij het talrijk opgekomen publiek als op de bank. Beide ploegen kwamen nog twee keer tot scoren en bepaalden de eindstand op 17-12.

De eerste punten zijn binnen in de zaalcompetitie, ACKC liet bij deze wedstrijd een goede indruk achter en wil collectief vechten voor elk punt. Op naar de volgende wedstrijd! Het is spannend in de 2e klasse i waarbij na drie wedstrijden Maassluis en Kinderdijk ongeslagen aan de leiding gaan en verder alle teams twee punten hebben weten te bemachtigen. ACKC2 pakte zijn tweede overwinning op rij, tegen Korbatjo 2 won het met 15-11.

A.s. zaterdag 2 december zal in Maasland ODO de tegenstander zijn, een onberekenbare ploeg, maar ACKC in goede doen kan zomaar voor een verrassing zorgen en de punten mee naar Almkerk nemen. De wedstrijd in sporthal ?De Hofstede? vangt aan om 18.50 uur.

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo; Natasja Kuipers, Marnix Kammer en Wietze de Vries 3, Marlies Kant, Stef Mommers en Frank Bakker 2, Jonne Millenaar en Sabine Meerman 1.

Arie den Hartog

(terug)