Nieuwsbericht

(terug)

ACKC niet opgewassen tegen Kinderdijk

namens Websitecommissie, dinsdag 21 november 2017

De eerste thuiswedstrijd voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam met als tegenstander Kinderdijk, een sterke en ambitieuze ploeg die meedingt naar de titel. Voor de Almkerkers is het zaak om punten te sprokkelen tegen dit soort tegenstanders en er aan het eind voldoende te hebben om zich in de 2e klasse te handhaven.

De Alblasserdammers kwamen sterk uit de startblokken en gaven al snel hun visitekaartje af, en zette ACKC op een 3-0 achterstand, maar gelukkig had ACKC in de beginfase weer de nodige veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd, wat resulteerde na tien minuten in een 4-4 stand.

Er was een echte strijd gaande waarbij de het publiek waar voor zijn geld kreeg. Kinderdijk was wel de betere maar ACKC liet zich zeker niet aan de kant zetten, bleef wel telkens op één of twee punten achterstand steken. Kinderdijk had wat meer overtuiging in zijn spel terwijl ACKC de kansen die het kreeg niet kon afronden, drie minuten voor rust was er nog steeds een achterstand (9-11)van twee punten en leek er nog alles mogelijk. Met een beetje meer geluk, geduld en zuiverheid had het zomaar gelijk kunnen staan, maar niets was minder waar. Kinderdijk kan zich vlak voor rust nog even oprichten en profiteerde van de mindere concentratie bij ACKC en bracht in een paar minuten tijd ACKC de genadeklap toe, er werd bij een 9-14 stand gerust.

Coach Den Hartog was wel wat teleurgesteld in het spel van zijn ploeg in de laatste minuten voor rust, waar de concentratie helemaal weg was. ?Maar dit is geen wonderteam, ook al schiet het makkelijk en zuiver, blijf het geduld opbrengen er komen nog kansen voldoende.?

Toch lieten de groen/witten het in de beginperiode van de tweede helft er weer bij zitten en konden vrij weinig uitrichten, ook een strafworp kon door De Vries niet worden verzilverd. In het verdere verloop werden er nog wat wissels toegepast en kwam Frank Bakker voor Rik Millenaar. In de hoop dat hij weer enigszins op zijn oude niveau was teruggekeerd, maar ook dat mocht niet meer baten, alleen Sabine Meerman kwam in het eerste kwartier tot scoren en halverwege was de achterstand al opgelopen tot 10-19 Alle hoop op een goede afloop was dus al snel vervlogen. Aan de lichaamstaal van diverse spelers was dit (te) duidelijk af te lezen!

Het werd zelfs nog 12-24 tien minuten voor tijd. Kinderdijk ging ook wat nonchalanter spelen, daarentegen kwam ACKC in de slotfase wat meer los was van de druk, het toch nog wel wat dichterbij, maar moest uiteindelijk met een 17-24 verlies de winst laten aan het betere Kinderdijk. Wederom geen overwinning, maar van wanhoop is totaal geen sprake, in deze sterke poule zijn er toch nog wel de nodige mogelijkheden, te beginnen bij de wedstrijd van komende zaterdag dan komt Korbatjo (Oud-Beijerland) met als coach Paul Vink, de vorige ACKC leidsman, op bezoek. Korbatjo won verrassend van Vitesse, dus is voor ACKC winst het enige doel om niet achterop te raken in de competitiestand. De wedstijd op 25 november in sporthal ?de Jager? in Giessen vangt aan om 17.00 uur en wordt voorafgegaan door ACKC2 dat overigens na lange tijd wel won met maar liefst 24-12 van KCC. Meer informatie zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Kinderdijk: Sabine Meerman en Marlies Kant 3, Jonne Millenaar, Rik Millenaar, Wietze de Vries, Marnix Kammer en Frank Bakker 2, Natasja Kuipers 1.

Arie den Hartog

(terug)