Nieuwsbericht

(terug)

ACKC verliest met opgeheven hoofd

namens Websitecommissie, zondag 12 november 2017

Eindelijk werd afgelopen zaterdagavond na een viertal oefenwedstrijden weer de competitiestart ingezet, er moest eerst een verre reis gemaakt worden naar het Westland waar het ACKC/Jeugdsportfondsteam op een vrij laat tijdstip aantrad tegen een sterke tegenstander ONDO uit ?s-Gravenzande, uitkomend op het veld in de 1e klasse.

Het ging in de beginfase waarin beide ploegen elkaar aftastten niet verkeerd. Telkens als er een kleine achterstand op het bord kwam, haakte ACKC weer aan via twee feilloos genomen vrije ballen van Jonne Millenaar en Marlies Kant en twee stippen van Frank Bakker kon ACKC met 4-4 na een kwartier spelen de stand in evenwicht houden.
Het was erg jammer dat de scheidsrechter teveel het spel onnodig affloot en daardoor de wedstrijd wat werd vertraagd.
De Westlanders liepen wel langzaam uit naar drie punten voorsprong, maar weer kwam het gevaar van de dames, Millenaar en Kant. Zij brachten de beide ploegen weer op gelijke hoogte. Het werd een echte gelijk opgaande strijd, waarbij beide partijen niet goed speelden maar zeker aan elkaar gewaagd waren. Coach Den Hartog bracht om tactische redenen Marnix Kammer in de ploeg voor Rik Millenaar. Vlak voor het rustsignaal kwam het ACKC/Jeugdsportfondsteam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong(8-9)maar dat werd bij de volgende aanval alweer teniet gedaan en werd er gerust bij een 9-9 stand.

Gematigde tevredenheid was er bij coach Mark den Hartog. Hij zag zeker kansen om hier minimaal een puntje weg te slepen. Wel zal er dan de tweede helft weer alles moeten worden uitgeperst door alle acht spelers om dit in een resultaat om te zetten.

De tweede helft ging in de beginfase weer gelijk op, maar de score stokte in een periode waarin de scheidsrechter (soms wel heel makkelijk) aan beide teams over een weer de bal op de stip legde. Liefst acht keer in een tijdsbestek van een kleine tien minuten. Wietze de Vries miste en even later ook Frank Bakker, Marnix Kammer kreeg er twee tegen en de thuisploeg wist ze wel te verzilveren. Ook Stef Mommers en Frank Bakker werden bestraft, ook deze beide konden worden bijgeteld, alleen Marnix Kammer wist nog een keer een stip te verzilveren. Al met al moest ACKC in deze fase halverwege het tweede bedrijf een achterstand incasseren van 15- 11. ACKC was zeker niet de mindere ploeg maar toonde alleen wat minder overtuiging en scherpte bij de afwerking.

In het laatste kwart was er nog steeds weinig verschil, alleen het maken van doelpunten werd toch effectiever uitgevoerd door de thuisploeg en uiteindelijk is dat waar het omdraait. ACKC kon proberen wat het wilde maar kon het gat van vier doelpunten niet meer dichten ondanks de vele kansen en de twee wissels die nog werden in gezet. Bij een 19-16 stand kon Marnix Kammer de bal niet vanaf de stip verzilveren, alleen Natasja Kuipers, Sabine Meerman en Rik Millenaar troffen nog de korf. De uiteindelijke uitslag van 21-17 werd in het voordeel van ONDO beslecht. Helaas verlies in de eerste wedstrijd, maar wel een verlies met opgeheven hoofd. Ook het 2e team kwam in actie tegen ONDO 2, het verloor in een spannende pot heel ongelukkig en nipt met 14-13.

Komende zaterdag gaat het dan weer los in sporthal ?de Jager? in Giessen, weer wacht er een sterke tegenstander, op bezoek komt Kinderdijk dat dit jaar zijn team weer heeft versterkt en graag wil promoveren naar de 1e klasse. De taak voor ACKC om goed bij de les te blijven en met het thuisvoordeel is er altijd heel veel mogelijk! De wedstrijd vangt aan om 17.35 uur en zal voorafgegaan worden door ACKC2 ? KCC 6. Voor meer ACKC nieuws zie www.ackc.nl
Doelpuntenmakers tegen ONDO: Jonne Millenaar 4, Marlies Kant en Frank Bakker 3, Sabine Meerman, Natasja Kuipers en Rik Millenaar 2, Marnix Kammer 1.

Arie den Hartog

(terug)