Nieuwsbericht

(terug)

ACKC wacht zwaar zaalseizoen

namens Websitecommissie, maandag 6 november 2017

Dit seizoen 2017/2018 is het ACKC/Jeugdsportfondsteam in de zaalcompetitie ingedeeld in de 2e klasse I. Dit is een sterke klasse en het zal voor coach Mark den Hartog een uitdaging zijn om zich dit jaar in de 2e klasse te handhaven.

In de eerste helft van de veldcompetitie in de 3e klasse heeft het team zich naar verwachting in de subtop kunnen nestelen en zijn er best nog wel mogelijkheden om naar boven te kijken in het tweede gedeelte.
De tegenstanders tegen wie ACKC in de zaal zal uitkomen zijn: ONDO (?s-Gravenzande), Kinderdijk (Alblasserdam), Korbatjo (Oud Beijerland), ODO(Maasland), Vitesse ( Barendrecht), Atlas (Ritthem) en Maassluis. Dit zijn allemaal niet te onderschatten tegenstanders met verschillende oud 1e klassers.

Er zijn inmiddels enkele oefenwedstrijden geweest en daarmee heeft ACKC zich voor de beker kunnen meten met het in de 1e klasse uitkomende Korbis (Waddinxveen). De bekerwedstrijd werd met goed korfbal uiteindelijk wel verloren met 9-13, maar gezien het spelpeil is ACKC op de goede weg. Ook kwamen Wion (Rotterdam)en Animo(Geldermalsen) op bezoek en werd een uitwedstrijd tegen VIKO uit Vianen gespeeld. De laatst genoemde wedstrijd tegen VIKO hield ACKC het één helft vol, maar werd de tweede helft op diverse punten afgetroefd. Werk genoeg nog voor de trainer/coach om ACKC op het niveau te krijgen om zich minimaal te handhaven in de zware 2e klas I. Voor meer informatie omtrent wedstrijden e.d. zie de verenigingssite www.ackc.nl

De eerste competitiewedstrijd zal komende zaterdag 11 november plaatsvinden in de ?Westlandhal? te ?s-Gravenzande met als tegenstander ONDO, aanvang van deze wedstrijd 20.00 uur. Vooraf aan deze wedstrijd zal het 2e team onder leiding van trainer/coach Jaco van der Ham zich meten met ONDO 2.

Arie den Hartog

(terug)