Nieuwsbericht

(terug)

ACKC blijft thuis ongeslagen na klinkende overwinning

namens Websitecommissie, dinsdag 17 oktober 2017

Na de nederlaag vorige week had ACKC nog wat recht te zetten, daar refereerde Coach den Hartog toch nog maar eens aan vlak voor de wedstrijd tegen Sperwers (Rotterdam). "Laat nu aan eigen publiek zien dat we vorige week een misstap hebben gemaakt en we mentaal sterker kunnen zijn dan afgelopen week." Tegen Sperwers werd een 24-7 score neergezet.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam begon heel scherp aan de wedstrijd en had binnen vijf minuten al een 4-0 voorsprong opgebouwd. Nadat de Rotterdammers wat terug hadden gedaan kreeg Frank Bakker het even op zijn heupen en haalde tweemaal van afstand zijn gram, zeker tegenover zijn tegenstander waarmee hij al menig duel uit had gevochten en bij beide spelers al veel irritatie op had geworpen. Captain Marlies Kant en Wietze de Vries hadden al snel de 8-2 aangetekend. Er was pas twintig minuten verstreken. Dus leek ACKC al in de eerste helft een grote voorsprong te vergaren, maar niets was minder waar. Wat er ook geprobeerd werd, vele schoten misten doel, maar de tegenstander was niet bij machte om een deuk in een pakje boter te schieten. In het laatste kwartier was het op z?n minst zwak aan beide kanten. Er werd bij een 9-4 ruststand de kleedkamers opgezocht.

In de rust wees Coach Mark den Hartog zijn ploeg erop dat het nu zaak was om tegenover het publiek te laten zien dat het ACKC/Jeugdsportfondsteam ook een wedstrijd af kan maken. Zette nogmaals even de puntjes op de i! Hij had alle vertrouwen voor de tweede helft. ACKC begon gretig aan het tweede bedrijf en dit resulteerde al snel in 12-4 voorsprong met tweemaal vanaf de stip van invaller Marnix Kammer die in de tweede helft Frank Bakker verving wegens een vervelende rugblessure. Intussen had een dame van de Rotterdammers na enkele waarschuwingen een gele kaart voor ogen gekregen, wegens herhaalde aanmerkingen op de leiding. Het spel werd er bij ACKC steeds beter op en Sperwers had steeds meer het nakijken.

Halverwege de tweede helft was de stand al opgelopen naar 16-6 en was er dus geen vuiltje meer aan de lucht. Het
liep steeds beter bij de Almkerkers, Rik Millenaar kreeg de handen van het vele publiek nog eens op elkaar bij een prachtige achterwaartse doorloopbal. ACKC kon er lustig op los scoren en verwende hun publiek met aantrekkelijk spel, het was even ?show time?.

Jammer dat de tegenstanders zich wat irritant gedroegen en de nederlaag niet konden verkroppen, Marlies Kant was enkele minuten voor het eind het slachtoffer van een fysiek optreden en kreeg een applaus wissel van de coach. Uiteindelijk prijkte er als eindstand een mooie 24-7 overwinning op het scorebord. Een prachtige overwinning die ACKC op een 4e plaats brengt met 8 punten, 2 punten achterstand op Ventura Sport en Dijkvogels terwijl OZC alleen aan kop gaat met 14 punten uit 7 wedstrijden.

Het was weer de laatste wedstrijd in de eerste helft van de veldcompetitie. Na een week herfstvakantie gaat het ACKC/Jeugdsportfondsteam zich weer voorbereiden op de zaalcompetitie die 11 november zal beginnen. Donderdag 26 oktober om 20:15 uur is er eerst een bekerwedstrijd tegen Korbis (Woerden) in ?de Jager? te Giessen. Verder zal er thuis tegen Wion (Rotterdam) en Animo (Geldermalsen) en uit tegen VIKO (Vianen) worden geoefend.

Doelpuntenmakers tegen Sperwers: Marlies Kant en Rik Millenaar 5, Marnix Kammer en Frank Bakker 3, Stef Mommers en Wietze de Vries 2, Natasja Kuipers, Sabine Meerman, Jonne Millenaar en Arné van Herwijnen elk 1.

Arie den Hartog

(terug)