Nieuwsbericht

(terug)

ACKC komt mentale klap niet te boven

namens Websitecommissie, maandag 9 oktober 2017

Na de winstpartij op het gras tegen OEC, waar ACKC uiteindelijk met een mooie uitslag de overwinning binnensleepte, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen NIO uit Rotterdam op de planning. ACKC wist, gezien de uitslagen van NIO, dat deze tegenstander niet onderschat moest worden.

De wedstrijd begon met één wissel in de basisopstelling t.o.v. vorige week. Marnix Kammer had wat last van zijn knie, omdat er vorige wedstrijd op het gras werd gespeeld. Uit voorzorg werd hij aan de kant gehouden. Hij werd vervangen door Frank Bakker.

ACKC begon sterk. Het stond al snel 0-2 dankzij de doelpunten van Wietse de Vries en Stef Mommers. Ondanks het feit dat beiden ploegen scoorden, nam ACKC het voortouw en kwam op een 2-5 voorsprong.

Na een kwartier werd het lastiger: kans op kans werd gemist en NIO kwam zo gemakkelijk langszij. Waar ACKC na een gemiste kans de kopjes lieten hangen, ging NIO voortvarend verder. Zij speelde een statisch spel, wat effectief bleek te zijn. De vele afstandsschoten werden binnengeschoten en zo had NIO, in de rust, een voorsprong van vijf punten.

Trainer Mark den Hartog gaf in de kleedkamer een duidelijke boodschap. Als we mentaal niet sterker zijn, zal je nooit als winnaar uit deze wedstrijd komen. Met wat extra aanwijzingen voor de aanval en de verdediging ging ACKC positief de laatste 35 minuten in.

NIO opende direct de score, maar binnen ACKC probeerde iedereen positief te blijven. Iedere keer als ACKC een doelpunt scoorde, scoorde NIO mee. Dit zorgde ervoor dat de achterstand niet ingehaald werd en zij dus op een comfortabele voorsprong kwam. De trainer wisselde nog een aantal keer, maar zonder resultaat. Uiteindelijk stond het scorebord op 20-15.
Door deze nederlaag staat ACKC nu op een gedeelde vierde plek, samen met NIO.

Volgende week staat de laatste veldwedstrijd van dit jaar op de planning. Op eigen veld speelt ACKC tegen Sperwers, die onderaan de ranglijst staat. Om 15.30 start deze wedstrijd. Voorafgaande speelt het tweede team ook tegen Sperwers.

Scores van ACKC: Stef Mommers (3) Wietze de Vries (3), Frank Bakker (2), Sabine Meerman (2), Ingrid Dekkers (1), Jonne Millenaar (1), Rik Millenaar (1), Marnix Kammer (1) en Natasja Kuipers (1).

Arie den Hartog

(terug)