Nieuwsbericht

(terug)

Eenvoudige overwinning ACKC bij hekkensluiter

namens Websitecommissie, zondag 1 oktober 2017

Afgelopen zaterdag kon ACKC zich na lange tijd weer eens meten in een wedstrijd op gras en als extra daarbij was er de gehele middag regen, in Helmond moest er gespeeld worden tegen de hekkensluiter OEC. Op het eerste gezicht moest deze wedstrijd eenvoudig gewonnen kunnen worden maar coach Den Hartog had er vooraf op gehamerd dat er van onderschatting geen sprake mag zijn.

In de eerste minuut was het bij de eerste aanval al raak, captain Marlies Kant schoot het ACKC/Jeugdsportfondsteam direct naar een voorsprong en deed dat even later via een doorloopbal nog eens dunnetjes over. OEC stribbelde nog één keer wat tegen maar via tweemaal Ingrid Dekkers en tweemaal Wietze de Vries was de voorsprong al redelijk comfortabel (1-6) te noemen. Er werden wel behoorlijke fysieke duels uitgevochten waarbij de heren van OEC zich duidelijk lieten gelden. Zelfs werd tijdens een duel de paal met korf en al finaal omvergelopen.

De scheidsrechter had het ook regelmatig lastig en kreeg van beide zijden nog wel eens wat kritiek te horen. Met nog een minuut of tien te spelen was de voorsprong 3-8 in Almkerks voordeel, toch veranderde de laatste minuten voor de rust de stand nog behoorlijk. Het was vooral Marnix Kammer die goed vrij gespeeld werd en maar liefst drie maal in die laatste minuten raak schoot, wel wist OEC tussendoor enkele verdedigende ACKC-fouten af te straffen, zodat uiteindelijk bij een 7-12 stand gerust kon worden.

Tijdens de rust werden de minpuntjes nog een keer doorgenomen en werd nogmaals door de coach gewaarschuwd voor mogelijke onderschatting. Ook de pluspunten kwamen natuurlijk aan bod!
De tweede helft begon meteen met een treffer van Jonne Millenaar en leek de buit binnen! Er slopen steeds meer onzorgvuldigheden in het ACKC-spel en die resulteerden er wel voor dat de voorsprong in korte tijd behoorlijk was geslonken en de thuisploeg even angstig dichtbij kwam naar 10-13. Net als vorige week werden er in het tweede bedrijf enkele tactische wissels gedaan, eerst kwam Natasja Kuipers in het veld voor Ingrid Dekkers en even later mocht Frank Bakker de plaats van Wietze de Vries innemen. In totaal werden er in de loop van de wedstrijd zeven (tactische) wissels gedaan door coach Den Hartog.

ACKC kon via Jonne Millenaar en Marlies Kant de stand tijdelijk een beter aanzien geven van 10-15. Mogelijkheden kwamen er nog om de stand nog meer op te vijzelen, Stef Mommers verzuimde om tweemaal vanaf de stip raak te schieten. Toch was ACKC in de laatste periode de bovenliggende partij en kon het doelgemiddelde nog wat worden opgeschroefd. Nadat Mommers nu wel vanaf de stip raak schoot, konden topscoorder Marlies Kant en Jonne Millenaar de stand met 13-20 een nog beter aanzien geven. Een verdiende overwinning en twee competitiepunten zijn weer in de pocket, tevens is het ACKC/Jeugdsportfondsteam inmiddels op de ranglijst opgeklommen naar een derde plaats achter de twee ongeslagen koplopers OZC en Ventura Sport.

Komende zaterdag gaat ACKC op bezoek bij NIO (Rotterdam Schiebroek) NIO staat met vier punten uit vijf wedstrijden net onder ACKC, dat de Almkerkers zich wat vaster in de subtop kunnen zetten behoort zeker tot de mogelijkheden.
Aanvang van de wedstrijd op 7 oktober NIO ? ACKC op ?Sportveld Abeelweg? is 16.00 uur en zal worden voorafgegaan door NIO2 - ACKC2. Voor meer informatie over de wedstijden en standen zie www.ackc.nl
Doelpuntenmakers tegen OEC: Marlies Kant 6, Marnix Kammer 4, Jonne Millenaar 3, Ingrid Dekkers en Wietze de Vries 2, Stef Mommers 1+1 stip, Sabine Meerman 1.

(terug)