Nieuwsbericht

(terug)

Knappe overwinning ACKC tegen ongeslagen Dijkvogels

door Arie van den Herik, zondag 24 september 2017

Onder optimale omstandigheden met een lekker september zonnetje en een aangename temperatuur kon het ACKC/Jeugdsportfondsteam zich voor eigen publiek revancheren na de zeperd van vorige week. Dit keer kwam Dijkvogels(Maasdijk) op bezoek op sportpark ?de Alm? en staat bovenaan na drie gespeelde wedstrijden in de klasse 3J.

Dus kon het vooraf gezien een moeilijke wedstrijd gaan worden. ACKC startte weer in dezelfde opstelling als vorige week.

In de beginfase hadden de ACKC-spelers het verdedigend behoorlijk lastig, na een kwartier was dat ook duidelijk bij een 1-4 achterstand, waarbij de dames Sabine Meerman en Jonne Millenaar te gemakkelijk omgingen met hun verdedigende taken. Later in de wedstrijd na enige sturing van de coach ging het zienderogen beter.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam vocht zich terug in de wedstrijd, Rik Millenaar werd na een kwartier gewisseld voor Frank Bakker (net 12 uur terug van vakantie). Hij was trefzeker en kon mede door doelpunten van Sabine Meerman en Stef Mommers de stand op 4-5 brengen. ACKC kon niet doordrukken en had (te) veel kansen nodig om tot scoren te komen. Bij een stand van 6-7 ontstond er wat tumult met in een hoofdrol Frank Bakker, hierbij voelde de scheidsrechter zich genoodzaakt om een speler van Dijkvogels met een rode prent naar de bank te sturen.

De wedstrijd ging hierna eigenlijk steeds meer de kant op van ACKC, de dames Kant en Millenaar en Wietze de Vries konden voor het eerst de wedstrijd omkeren in een voorsprong van 8-7 voor de Almkerkers. Het was direct daarna rust en kon er tijdens die rust de puntjes nog een keer op de I te zetten.

De eerste paar minuten van het tweede bedrijf liepen niet zoals gewenst, Dijkvogels nam brutaal weer een 8-9 voorsprong en ACKC miste ook nog een strafworp bij deze stand. Coach Mark den Hartog ging na een kwartiertje wat tactische wissels toepassen waarvan er sinds dit seizoen maar liefst acht van mogen worden gedaan. En dit bleek te werken, nog één keer stond er een gelijke stand(10-10) op het bord, maar toen was Dijkvogels het even helemaal kwijt, ACKC werd steeds meer de bovenliggende partij, had zelfs binnen tien minuten een comfortabele 15-10 voorsprong opgebouwd en kon de wanhoopspogingen van de gasten in de kiem smoren.

Het talrijke publiek kon het snelle en attractieve spel van de Jeugdsportformatie wel waarderen en ging nog eens extra luidruchtig achter hun team staan, dat al het mogelijke deed om de voorsprong nog wat uit te breiden. Uiteindelijk werd door scores van Wietze de Vries en Marnix Kammer de eindstand 17-11. Een verdiende overwinning voor ACKC dat zichzelf een goede dienst bewijst en in de competitie wat vaster in de middenmoot is komen te staan.

Komende twee wedstrijden zal ACKC een uitwedstrijd gaan spelen. Als eerste zal er een de ontmoeting op 30 september een wedstrijd zijn tegen OEC uit Helmond. OEC staat met nul punten onderaan en hopelijk zal ACKC de punten mee naar huis kunnen nemen, deze wedstrijd zal weer even wennen worden omdat OEC als één van de weinige nog op gewoon gras speelt. De wedstrijd op sportpark ?de Braak? vangt aan om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers tegen Dijkvogels; Marlies Kant 4, Stef Mommers 1+2xstip, Frank Bakker 3, Wietze de Vries 2, Marnix Kammer 2xstip, Jonne Millenaar, Ingrid Dekkers en Sabine Meerman elk 1.

Arie den Hartog

(terug)