Nieuwsbericht

(terug)

ACKC geeft wedstrijd in slotfase uit handen

namens Websitecommissie, zondag 17 september 2017

Na de vorige week behaalde thuisoverwinning was het voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam zaak om deze positieve impuls door te zetten en zodoende een rol te blijven spelen in de bovenste helft van de ranglijst. ACKC ging vol vertrouwen op bezoek bij Ventura Sport in Strijen.

De beginfase was veel belovend; er werd al snel een 0-3 voorsprong behaald en de mogelijkheden op nog meer waren zeker aanwezig, maar het zat wat tegen en inmiddels waren de rollen totaal omgedraaid en stond het totaal onnodig 4-3.
Het spel bij ACKC verliep wel wat stroef maar telkens konden de groen/witten zich weer herstellen en hadden in de loop van de eerste helft ogenschijnlijk het heft in handen, dat was ook duidelijk in de tussenstand van 6-9 zo?n tien minuten voor de rust. Er kwam daarna een periode dat ACKC verslapte en de ploeg uit de Hoekse Waard maakte dankbaar gebruik van de foutjes die o.a. Wietze de Vries en Rik Millenaar maakten en kon weer met 8-9 aansluiten. Uiteindelijk werd het bij de rust 9-12 door Marlies Kant, Marnix Kammer en Stef Mommers. Een ruststand die hoop moet geven voor het verdere verloop. Een eerste helft waarin ACKC ondanks de foutjes wel duidelijk het betere van het spel had maar verzuimde dit nog meer in de stand tot uiting te laten komen.

Begin tweede helft kon ACKC zich weer redelijk weren en had al snel een 10-14 voorsprong, maar toch was er nog steeds dat onrustige spel en toonde de thuisclub ondanks het mindere spel veel meer inzet, verdedigend brak er voor de Almkerkers een mindere fase aan waarbij vooral de heren het lastig hadden en niet konden voorkomen dat de stand na een minuut of tien al weer gelijk was getrokken naar 14-14.

ACKC wist andermaal weer op twee punten voorsprong te komen en had nog steeds wel het betere van het spel maar het ontbrak aan goede zuivere afronding, wat toch nog steeds van essentieel belang is om een wedstrijd naar je toe te trekken. Met nog een kwartier op de klok werd Sabine Meerman naar de kant gehaald en kwam Natasja Kuipers( die ontbrak in de eerste wedstrijden vanwege vakantie)haar vervangen. Maar ook zij bracht niet dat extra wat de ploeg nodig had.

ACKC kwam steeds meer in de problemen, er lukte weinig en daardoor werd er zenuwachtig en onzeker gespeeld. Ook werd Wietze de Vries die een totale offday had gewisseld voor Arné van Herwijnen. De thuisploeg rook zijn kans en benutte die ook en bij 19-17 met nog vijf minuten op de klok liet ACKC de kopjes helemaal hangen en moest (zij het wat geflatteerd) met 21-17 en geen punten terug naar huis. Als je ruim driekwart van de wedstrijd op voorsprong staat en het niet kan afmaken is dat een bittere pil, ook voor de meegereisde ACKC-aanhangers. Trainer/Coach Mark den Hartog zal er de komende trainingen alles aan moeten gaan doen om zijn team in opbouw weer op het juiste spoor te zetten.

Komende zaterdag 23 september ontvangt het ACKC/Jeugdsportfondsteam Dijkvogels(Maasdijk) op sportpark?de Alm?, Dijkvogels is nog zonder puntverlies, dus zal ACKC er flink tegen aan moeten, maar met de steun van het thuispubliek is er alles mogelijk. Aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur en zal voorafgegaan worden door ACKC2 ? Dijkvogels2. Voor meer ACKC informatie en uitslagen zie www.ackc.nl
Doelpuntenmakers tegen Ventura Sport: Marlies Kant 5, Stef Mommers 3+2xstip, Marnix Kammer 3+1xstip, Ingrid Dekkers 2, Jonne Millenaar 1.

Arie den Hartog

(terug)