Nieuwsbericht

(terug)

Winst voor een getergd ACKC

namens Websitecommissie, maandag 11 september 2017

De eerste thuiswedstrijd in het nog prille korfbalseizoen, waarin ACKC zich dolgraag wil revancheren en getergd is na de verliespartij van vorige week. Afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen het onbekende Gemini (Gouda).

ACKC kon net als vorige week met dezelfde acht spelers aan deze partij beginnen. Al snel was er een 2-0 voorsprong via Stef Mommers en de Wietze de Vries. Mogelijkheden te over om deze voorsprong uit te breiden, maar dat werd verzuimd, na een minuut of tien was het alweer gelijk(2-2). Het was weer Stef Mommers die via tweemaal een strafworp de mogelijkheid had om de voorsprong weer op twee te brengen, maar miste er jammer genoeg n, toch was het een kwestie van tijd voordat het ACKC/Jeugdsportfondsteam de voorsprong wel vergrootte. Na veel gemiste mogelijkheden liep de voorsprong zelfs uit naar 7-3. Het verdere verloop van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Aanvoerder Marlies Kant nam de laatste twee ACKC-goals voor haar rekening en kon er met een krappe 10-8 voorsprong thee worden gedronken.

Tijdens de rust was er gematigd tevredenheid bij coach Mark den Hartog en werd de ploeg nog een keer op scherp gezet en stevig bijgepraat alvorens het tweede bedrijf werd ingegaan.
De gasten waren in het begin van de tweede helft direct trefzeker en kwamen angstig dichtbij, maar het duurde niet lang, ACKC kon doordrukken en had in de eerste tien minuten al een 14-10 voorsprong genomen. Gemini kon daar betrekkelijk weinig tegenover stellen en had steeds meer moeite met het snelle en frisse spel van de ACKC coryfeen. Het talrijk aanwezige publiek genoot zienderogen van het spel dat hun ploeg liet zien. De voorsprong werd door de routiniers Marnix Kammer en Marlies Kant nog wat vergroot naar 16-10. ACKC was duidelijk de bovenliggende partij.

Den Hartog bracht met Amber de Ruijter voor Ingrid Dekkers wat meer lengte op het veld. In de laatste paar minuten toen de winst eigenlijk al binnen was werden nog wat wissels toegepast. Het waren uiteindelijk Marnix Kammer en Wietze de Vries die de einduitslag bepaalden op 18-11. Vorig seizoen werd geen enkele competitiewedstrijd op het veld gewonnen en was het zelfs sinds 28 mei 2016 dat er voor het laatst werd gewonnen.

Hopelijk voor de groen/witten is de toon nu gezet er wordt de weg omhoog ingeslagen. Komende zaterdag 16 september gaat ACKC op bezoek in Strijen waar zal uitkomen tegen Ventura sport. De wedstrijd vangt aan om 15.30 uur. Meer informatie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Gemini; Marlies Kant 5, Wietze de Vries 4, Marnix Kammer 3+1 stip, Stef Mommers 1+3xstip, Rik Millenaar 1.

Arie den Hartog

(terug)