Nieuwsbericht

(terug)

OZC heeft geen mededogen voor te tam ACKC

namens Websitecommissie, zondag 3 september 2017

De eerste competitiewedstrijd kon op voorhand al bestempeld worden als één van de zwaarste in de klasse 3J waar ACKC zich dit seizoen moet zien te handhaven. Op bezoek bij OZC in Rotterdam-Zuid moest ACKC in de beginfase weer wennen aan het grote veld, waar nagenoeg niet meer op wordt gespeeld.

In de beginfase waren de kansen aan beide zijden talrijk en waren de ploegen heel goed tegen elkaar opgewassen. ACKC poetste tweemaal achtereen een achterstand weg en nam na een minuut of tien brutaal op een 3-4 voorsprong via tweemaal Marlies Kant, Marnix Kammer en Rik Millenaar.

Maar helaas was dit van (te) korte duur, het waren vooral de nieuwelingen die het erg lastig hadden tegen hun directe tegenstander en te weinig weerstand konden bieden aan de fysieke en arrogante manier van spelen van OZC. Maar ook de routiniers kwamen zienderogen te kort en haalden ook kun normale niveau niet. Inmiddels werd Wietze de Vries naar de kant gehaald en kwam Frank Bakker voor hem in de plaats. Er was heel veel frustratie op de gezichten van de spelers af te lezen, er lukte weinig. Stef Mommers deelde ook mee in de malaise door tweemaal een toegekende stip niet te benutten. In de laatste vijf minuten kreeg ACKC nog drie doelpunten om de oren van de uitblinkende dame bij OZC, die over de gehele wedstrijd nagenoeg de helft van de doelpunten voor haar rekening nam. De ruststand werd via Rik Millenaar uiteindelijk 12-7.

De tweede helft werd Frank Bakker weer gewisseld voor Wietze de Vries, dit is sinds dit seizoen mogelijk, er mogen in totaal 8 wissels plaatsvinden (Zie knkv-site voor meer uitleg hierover). Het begon bij ACKC redelijk in de beginfase, via een stip en een debuutdoelpunt van Sabine Meerman was de achterstand nog maar drie punten(12-9). Maar de hoop bij coach Mark den Hartog en de ACKC-aanhangers was van zeer korte duur. Er werden teveel foute passes gegeven, verdedigend kwam ACKC ook te kort en naar het oordeel van de scheidsrechter was dit driemaal achtereen goed voor een stip. Al na een kwartier spelen was ACKC zich er van bewust dat er niets meer te halen viel en werd de stand 17-9. Coach den Hartog paste nog enkele wissels toe, Frank Bakker voor Rik Millenaar en Margo Schermers voor Ingrid Dekker. Maar ondanks dat Marnix Kammer via een schot en een afstandschot nog 17-11 maakte, had OZC geen enkel mededogen en stuurde ACKC met een troosteloze 21-12 weer terug naar Almkerk.

Geen goed begin voor het jonge ACKC/Jeugdsportfonds achttal, er is voor de coach nog werk genoeg te doen om zijn ploeg op een hoger niveau te krijgen. Komende zaterdag 9 september komt Gemini(Gouda) op bezoek in Almkerk, een ploeg die zijn eerste wedstrijd met 12-13 verloor van Ventura sport. De wedstrijd op sportpark ?de Alm ? vangt aan om 15.30 uur en zal voorafgegaan worden door ACKC 2 - Gemini 2. Meer informatie en standen www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen OZC: Marnix Kammer 3 +2xstip, Stef Mommers 2x stip, Marlies Kant 2, Rik Millenaar 2, Sabine Meerman 1.

Arie den Hartog

(terug)