Nieuwsbericht

(terug)

ACKC klaar voor de competitie

namens Websitecommissie, woensdag 30 augustus 2017

Het eerste weekend van september zal de landelijke korfbalcompetitie weer gaan starten. ACKC 1 neemt deze veldcompetitie plaats in de 3e klasse.

Na vorig veldseizoen te zijn gedegradeerd, komt de hoofdmacht nu uit in de 3e klasse. Als tegenstanders zal ACKC 1 in Poule 3J: Dijkvogels (Maasdijk),Gemini (Gouda),NIO (Rotterdam),OEC (Helmond),OZC (Rotterdam),Sperwers (Rotterdam) en Ventura Sport (Strijen) treffen.

Na het niet verlengen van het contract van trainer Paul Vink heeft de Technische Commissie hard gewerkt om de vrijgekomen trainersplaatsen weer in te vullen. Mark den Hartog (ex ACKC 1 speler en de vorige seizoenen nog trainer/coach van ACKC 2) is bereid gevonden om als hoofdtrainer ACKC 1 te leiden naar minimaal een plaats in de bovenste regionen van de 3e klasse. Als trainer/coach zal hij samen met Jaco van der Ham (nieuwe trainer/coach van ACKC 2) dit seizoen de lijnen gaan uitzetten om een attractief spel op de mat te brengen.

Dit jaar zijn veel A1 spelers overgekomen naar de senioren en is er een behoorlijk brede selectie met heel veel talent en ambitie voorhanden. Het is dus zaak de voorbereiding optimaal te laten zijn. Inmiddels zijn er oefenwedstrijden geweest tegen 3e klasser Ventura Sport (Strijen), 1e klasser Kinderdijk en Oranje/Wit 3 (Dordrecht) en 3e klasser ADO ('s-Gravendeel) en Seolto (Vlissingen) waarin de coaches alle selectiespelers aan het werk hebben gezien, er werden prima resultaten behaald en ACKC kon zich heel goed weren tegen al deze tegenstanders.

ACKC 1 kan zoals eerder gemeld putten uit een brede selectie, in eerste instantie zal ACKC de competitie starten met de dames: Marlies Kant, Ingrid Dekkers, Jonne Millenaar en Sabine Meerman, de heren: Stef Mommers, Rik Millenaar, Marnix Kammer en Wietze de Vries. Doordat diverse selectiespelers wegens vakantie de eerste
competitiewedstrijden nog niet beschikbaar zijn zal in de loop van de competitie er nog wel enkele wisselingen
plaatsvinden.
De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 2 september a.s. en zal worden gespeeld tegen OZC in Rotterdam Zuid, de wedstrijd op sportcomplex ?de Enk? vangt aan om 15.30 uur. ACKC 2 zal vooraf aan deze wedstrijd tegen OZC 2 uitkomen.

Arie den Hartog

(terug)