Nieuwsbericht

(terug)

ACKC laat zich weer aftroeven

namens Websitecommissie, maandag 29 mei 2017

De laatste competitiewedstrijd moest ACKC afwerken in Krimpen aan de IJssel tegen KOAG. Een wedstrijd die nergens meer om ging, voor ACKC de laatste in de 2e klasse en KOAG die al vele jaren een stabiele ploeg heeft, staat vast in de middenmoot.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam moest het doen zonder (voormalig aanvoerder) Jelle van de Water, was helaas deze laatste wedstrijd niet beschikbaar. Zijn plaats werd ingenomen door Wietze de Vries.

In de beginfase kon ACKC met veel moeite de tegenstander nog lastig maken, jammer genoeg kwam het niet verder dan schoten op of tegen de korf, terwijl de thuisploeg wel zijn kansen benutten en die nam al snel een 5-0 voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft, waar beide ploegen zichtbaar last hadden van de tropische temperatuur, kon ACKC geen vuist meer maken om het gat wat kleiner te maken alleen Marlies Kant scoorde nog één keer voor rust, de ruststand werd uiteindelijk 7-2 waarbij als kanttekening gemaakt kan worden dat de thuisploeg driemaal vanaf de stip en één keer uit een vrije bal raak schoot.

Begin tweede helft leek in eerste instantie dat KOAG alleen de scorende ploeg zou zijn, na een minuut of tien was het al 13-2. Maar gelukkig kon ACKC zich weer enigszins herpakken, tien minuten voor tijd was de stand 15-4. Coach Vink bracht in laatste kwart van de wedstrijd Marvin van den Berg in het veld voor Wietze de Vries en liet ook de A1 junior-dames Amber de Ruijter en Noor de Graaf de plaats van Margo Schermers en Natasja Kuipers innemen. De wedstrijd was natuurlijk niet meer een echte wedstrijd, de scheidsrechter maakte bij een eindstand van 17-7 een eind aan de lijdensweg van een dit afgelopen seizoen zeer zwak opererend ACKC. Hopelijk kan volgend jaar de 3e klasse voor ACKC en de supporters weer wat meer spelvreugde brengen. En zullen de resultaten snel leiden tot terugkeer in de 2e klasse!

Doelpuntenmakers tegen KOAG: Marlies Kant en Stef Mommers 2, Ingrid Dekkers, Marvin van de Berg en
Rik Millenaar 1.

Arie den Hartog

(terug)