Nieuwsbericht

(terug)

Laatste thuiswedstrijd ACKC een blamage

namens Websitecommissie, maandag 22 mei 2017

De tegenstander van afgelopen zaterdag Viking moest winnen om degradatie te ontlopen, het was de taak van ACKC om hier een stokje voor te steken in een wedstrijd waarin captain Jelle van de Water afscheid neemt.

De beginfase begon wat stroef maar Natasja Kuipers bracht nadat de gasten een stip hadden gemist de stand
op 1-0. Het was al snel te zien dat ACKC het moeilijk zal gaan krijgen, elke Viking-speler, geen enkele uitgezonderd zat zijn directe opponent heel strak op de huid en maakte het de ACKC-spelers nagenoeg onmogelijk een zuivere pass af te geven. En ACKC was niet in staat zich daar onderuit te spelen.

Na een kwartier was de stand 2-3 voor de gasten geworden nadat Marlies Kant van dichtbij ook een aandeel in de score had genomen. Natasja Kuipers zorgde nog een keer via een schot van afstand voor de gelijkmaker. Tekenend voor de wedstrijd was dat daarna eerst Rik Millenaar een strafworp miste en even later Viking voor de 2e keer vanaf de stip miste.
In het 2e kwart nam Viking een voorsprong van 3-6 en had wederom gefaald vanaf de stip de voorsprong nog hoger te doen uitkomen. Met deze magere score werd de kleedkamers opgezocht.

Weinig positiefs was er tijdens de rust te melden van vertrekkend coach Paul Vink richting zijn team, ACKC kan zoveel beter en laat dat in deze laatste thuiswedstrijd achterwege. Er is geen enkele speler die zijn niveau haalt. Hij gaf zijn spelers wel mee dat achterstand van 3 punten niet onoverkoombaar is.

In de tweede helft ging het niet veel beter de achterstand werd al snel vergroot naar 3-7. Gelukkig kwam Frank Bakker wat los en kon de vierde maken. Maar het werd een heel moeilijk karwei, captain Van de Water had totaal geen geluk met zijn schoten en kon schieten wat hij wilde maar kwam niet tot scoren. Inmiddels was Floor Francke ingevallen voor Ingrid Dekkers, die gewoon te kort kwam tegen haar directe tegenstander.
De gasten liepen langzamerhand nog meer uit, alleen Frank Bakker scoorde nog van afstand maar daar bleef het ook bij. Twee minuten voor tijd werd Jelle van de Water gewisseld en met enige emotie nam hij afscheid van zijn team na twaalf jaar trouwe dienst in ACKC 1. De einduitslag werd 5-12, een ware blamage voor eigen publiek dat rijkelijk aanwezig was en hun team ook in moeilijke tijden blijft steunen. En dat dat volgend seizoen in de 3e klasse op het veld zeker zal blijven doen.

Na afloop werd er uitgebreid afscheid genomen van spelers Petra Verschoor na vele jaren trouwe dienst, die de laatste tijd sukkelde met blessures, Jelle van de Water, vele jaren aanvoerder van ACKC 1 en coach Paul Vink die na een jaar vertrekt naar Korbatjo(Oud Beijerland) De Trainer/Coach voor volgend jaar is oud eerste speler en nu trainer van ACKC 2, Mark den Hartog, aan hem de moeilijke taak om ACKC weer in de tweede klasse te krijgen, waar ACKC (normaal gesproken) in thuis hoort. Voor meer ACKC informatie zie www.ackc.nl

Komende zaterdag 27 mei wacht nog de laatste competitiewedstrijd, een uitwedstrijd tegen Korbatjo (Krimpen aan de IJssel)de wedstrijd op sportpark ?Driekamp? vangt aan om 15.30 uur.
Doelpuntenmakers tegen Viking; Natasja Kuipers 2, Frank Bakker 2,Marlies Kant 1.

Arie den Hartog

(terug)