Nieuwsbericht

(terug)

ACKC laat de punten in Maassluis

door Arie van den Herik, zondag 14 mei 2017

Inmiddels is het voor ACKC zaak geworden om na alle competitiewedstrijden te hebben verloren zo goed mogelijk voor de dag te komen en mogelijk nog een wedstrijd in winst om te zetten.

Afgelopen zaterdag kon het ACKC/Jeugdsportfondsteam er weer eens flink tegenaan, bij een bezoek aan het nog niet veilige Maassluis dat overigens vorige week de koploper RWA ruim versloeg. ACKC ging weer met de vertrouwde acht spelers van start in deze lastige partij. Waarbij de thuisploeg het fysieke spelletje meestal niet schuwt.

De Groen/Witte formatie kwam niet goed uit de startblokken tijdens het regenachtig begin van de wedstrijd, was niet scherp genoeg vanaf het beginsignaal en stond in ruim vijf minuten tijd al tegen een 5-0 achterstand aan te kijken, Captain Van de Water onderbrak de weergaloze start van de thuisploeg wel een keer, maar het stond na ruim een minuut of tien al 8-1. Wat wel te prijzen was aan alle acht spelers dat de koppies niet gingen hangen, maar met goede aanvallen de stand weer een wat positiever aanzicht gaf. Natasja Kuipers, Frank Bakker en Van de Water hadden een groot aandeel aan de 9-5. In het verdere verloop van de eerste helft was Maassluis wel steeds de bovenliggende partij maar kon ACKC behoorlijk tegenstand bieden. Uiteindelijk kon bij een 14-9 stand worden gerust.

Coach Vink was natuurlijk niet te spreken over de aanvang van de wedstrijd, waar hij vooraf nog zo duidelijk op had gewezen,dat er vanaf het begin scherpte moest zijn! Hij zag wel een ACKC dat zich terugvocht in de wedstrijd en zijn huid zo duur mogelijk wilde verkopen.

De tweede helft begon in eerste instantie wat beter voor de ACKC`ers, weer was Van de Water enkele keren doeltreffend voor de Almkerkse formatie, toch werd er weer teveel weggegeven, verdedigend kon ACKC niet die scherpte opbrengen die toch zeker wel nodig is tegen deze tegenstander. Na een minuut of tien in het tweede bedrijf was de achterstand weer groter geworden naar 19-11 en leek het er even op dat ACKC tegen een hele grote nederlaag zou aanlopen, zeker toen een kwartier voor tijd de stand zelfs was opgelopen naar 23-13.

Maar het laatste kwartier was duidelijk voor ACKC, conditioneel zaten de Maassluizenaren er een beetje doorheen, terwijl daar bij ACKC weinig van was te merken, coach Vink haalde wel achtereenvolgens, Jelle van de Water, Frank Bakker en Stef Mommers naar de kant en bracht Wietze de Vries, Marvin van de Berg en Frank Mommers in voor de laatste minuten. Inmiddels hadden ook Ingrid Dekkers, Natasja Kuipers en Marlies Kant hun aandeel in de score en brachten 23-16 op het bord. Frank Mommers kreeg nog een kans via een stip maar mikte de bal ver over de korf! Als laatste wist het jonge ACKC-talent Wietze de Vries wel een stip te verzilveren en bracht hij de eindstand op 24-17.

Wederom verlies dus voor de het ACKC/Jeugdsportfondsteam, dan moet het komende week maar gaan gebeuren, dan komt Viking(Wijk bij Duurstede) op bezoek, is nog in volle strijd met Viko om degradatie te ontlopen. De wedstrijd vangt aan om 15,30 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC2 ? Viking 2. Voor ACKC nog één mogelijkheid om tijdens een thuiswedstrijd te winnen en niet zonder punten te degraderen, tijdens de uitwedstrijd werd nog onverdiend met 16-15 verloren.

Deze wedstrijd zal ook worden aangegrepen om afscheid te nemen van de spelers Petra Verschoor en Jelle van de Water en coach Paul Vink. Onder het motto ?Thanks for support? zullen weer diverse personen persoonlijk worden bedankt en zal er na afloop van de wedstrijden een feestelijk programma zijn waarbij in ruime mate is gedacht aan de inwendige mens! Meer informatie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Maassluis; Jelle van de Water 6, Frank Bakker 4, Natasja Kuipers 3, Ingrid Dekkers, Marlies Kant, Stef Mommers en Wietze de Vries elk 1.

(terug)