Nieuwsbericht

(terug)

Weer laat ACKC winstkans glippen

namens Websitecommissie, zondag 7 mei 2017

Na twee weken niet gespeeld te hebben heeft het ACKC/Jeugdsportfondsteam de draad weer opgepakt; er zijn nog vier wedstrijden te gaan en afgelopen weekend gingen de Almkerkers op bezoek bij ODO in Maasland. ODO bezet de tweede plaats en ACKC bengelt nog puntloos onderaan in de 2e klasse G.

Basisspeler Stef Mommers had afgelopen week niet getraind en moest dus dit keer op de bank plaatsnemen; hij werd vervangen door Gerard Swart.
Gezien de thuiswedstrijd, die uiteindelijk geflatteerd werd verloren met 10-14 lagen er hier kansen om de eerste punten binnen te halen. Na vele kansen over en weer was het Frank Bakker die de 0-1 voorsprong aantekende, pas na ruim tien minuten spelen kwam de thuisploeg weer langszij. Vervolgens maakte het nieuwe aanvalsvak van ACKC al snel weer 1-2. Aan beide zijden was het scoren het zwakke punt, honderd procent kansen werden er vooral door ACKC gewoonweg gemist (ook vanaf de stip kon Gerard Swart niet scoren)en dat leverde uiteindelijk na een zeer zwakke eerste helft van beide ploegen een beschamende 3-4 ruststand op het bord.

Dat Coach Paul Vink niet tevreden was, werd ook in duidelijke bewoording in de rust aan de ploeg medegedeeld. En zag zich ook genoodzaakt om direct in de tweede helft een wissel toe te passen. Ingrid Dekkers werd gewisseld en Merel Schram werd haar vervanger.

Begin tweede helft leek het de goede kant op te gaan, Jelle van de Water scoorde eerst vanaf de stip en Rik Millenaar vergrootte met een schot van afstand de voorsprong naar 3-6. Inmiddels had Coach Vink, Gerard Swart gewisseld voor Stef Mommers en kwam ook al snel Vera van de Meijden in de plaats van moegestreden Margo Schermers.
ODO bleef rustig en ging zuiniger met de krachten om en kwam in het verdere verloop van de wedstrijd weer steeds dichterbij sluipen. Met nog tien minuten op de klok was de stand alweer gelijk getrokken naar 7-7.

Vera van der Meijden bracht ACKC weer op voorsprong maar ook dat duurde maar even, er was nog drie minuten te spelen en de stand was nog gelijk 9-9. Maar helaas voor de groen/witten trok ODO ook dit maal aan het langste eind, in een mum van tijd stond het 9-12, Marlies Kant maakte nog de 10-12 maar meer zat er ook deze maal niet in. Zo staat ACKC nog steeds met lege handen en is het enige doel nog om niet puntloos te degraderen.

Komende zaterdag zal er weer een uitwedstrijd zijn en gaat ACKC het opnemen tegen Maassluis, met de wetenschap dat juist die ploeg de ongeslagen koploper RWA de eerste punten ontfutselde op weg naar het mogelijke kampioenschap. Maar niets is onmogelijk! De wedstrijd in Maassluis op sportpark ?Wipperspark? vangt aan om 16.00 uur.
Doelpuntenmakers tegen ODO: Jelle van de Water 4, Marlies Kant 2, Natasja Kuipers, Vera van der Meijden, Frank Bakker en Rik Millenaar elk 1.

Arie den Hartog

(terug)