Nieuwsbericht

(terug)

Nog puntloos ACKC degradeert naar 3e klasse

namens Websitecommissie, zondag 16 april 2017

De voorlaatste thuiswedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen mededegradatie kandidaat Viko (Vianen). De omstandigheden waren niet ideaal te noemen, een stevige westenwind waaide er in de lengterichting van het veld en door deze wind en vrij lage temperatuur voelde het behoorlijk koud aan.

Voor ACKC was dit een wedstrijd die sowieso moest worden gewonnen. De uitwedstrijd werd door ACKC met hele grote cijfers verloren.

Ook deze maal kon Jelle van de Water het niet laten om de score te openen, het was ook snel duidelijk dat het lastig werd vanwege de wind. Eerst Natasja Kuipers en enkele minuten later Frank Bakker (beiden van afstand) vergroten de afstand tot 3-0, nadat VIKO wat terug had gedaan kon Stef Mommers er 4-1 van maken. Er was weer een mogelijkheid via een strafworp, maar Jelle van de Water kon hem niet verzilveren.

Wat regelmatig gebeurde bij zo'n situatie was ook nu een feit de gasten kwamen snel dichterbij tot 4-3, weer kon ACKC vanaf de stip via Rik Millenaar niet afronden en als deze buitenkansjes niet worden verzilverd, loop je achter de feiten aan! Viko bleef in de wedstrijd en nam brutaal een 4-5 voorsprong. Ingrid van den Berg kon op een mooie manier via een doorloopbal weer gelijk maken en een minuut later was er via Bakker weer een 6-5 voorsprong. In de laatste minuten van de 1e helft trok Viko toch nog aan het langste eind en werd er gerust bij een 6-7 stand.

Coach Paul Vink deed verwoede pogingen tijdens de rust zijn team moed in te spreken en te wijzen op de mogelijkheden in de 2e helft, maar toch was het Viko dat de voorsprong vergrootte. ACKC had het lastig en (heel zacht uitgedrukt) de scheidsrechter niet echt mee! Margo Schermers scoorde met een flitsend schot zoals alleen zij dat kan. Het stond inmiddels met nog een half uur te gaan 7-8. Viko liep verder uit naar 7-10. Bij deze stand werd Frank Bakker licht geblesseerd en een vermoeide indruk achterlatend gewisseld voor Frank Mommers. De achterstand werd even later 8-11, maar ACKC vocht zich weer enigszins in de wedstrijd, nadat Marlies Kant een vrije bal maakte en Jelle van de Water via een afstand schot 10-11 aantekende, kon de wedstrijd nog alle kanten uitgaan. Weer waren het de gasten die hun kansen (ondanks 2 gemiste strafworpen) beter benutten en zij liepen weer uit naar 10-13. Uiteindelijk kon Rik Millenaar nog met een mooi schot van afstand de eindstand op 11-13 bepalen. Het 2e team onder leiding van coach Mark den Hartog kwam tot een 18-18 remise.

Het is over en uit voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam degradatie is niet meer te ontlopen, definitief zal ACKC volgend jaar uitkomen in de 3e klasse! Er komen nog 4 wedstrijden aan waarvan er drie een uitwedstijd zijn.

Komende 2 weken is er geen competitie en kan het ACKC/Jeugdsportfondsteam zich gaan prepareren om toch nog wat puntjes te sprokkelen en niet zonder een enkele punt afscheid neemt van de 2e klasse. De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 6 mei dan speelt ACKC tegen ODO in Maasland op sportpark ?De Commandeur ? vangt de wedstrijd aan om 15.30 uur. Meer ACKC nieuws zie www.ackc.nl

Doelpuntenmaker tegen VIKO: Jelle van de Water 3, Frank Bakker 2, Ingrid Dekkers, Natasja Kuipers, Marlies Kant, Margo Schermers, Rik Millenaar en Stef Mommers elk 1

Arie den Hartog

(terug)