Nieuwsbericht

(terug)

ACKC laat mogelijke punten liggen!

namens Websitecommissie, zaterdag 8 april 2017

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam ging zaterdag op bezoek in Delft om daar mogelijk de eerste punten in de competitie te pakken tegen ckv DES. In de thuiswedstrijd werd er nog met een ge´mproviseerd team gespeeld vanwege vakantie e.d. en werd met 16-19 verloren.

Nu kon ACKC in zijn inmiddels vertrouwde opstelling de wedstrijd aanvangen.
Zoals de laatste tijd een gewoonte is nam Jelle van de Water het eerste doelpunt voor zijn rekening, van dichtbij kon hij een kans verzilveren. Al snel werd het gelijk, maar de goed uit de startblokken gekomen Marlies Kant was er steeds als de kippen bij om de 1-3 aan te tekenen. Dat de heren van DES goed op schot waren, werd in de komende minuten ook duidelijk de thuisploeg vocht zich terug en nam via een vrije bal zelf weer een 4-3 voorsprong.
Vanaf de stip maakte Rik Millenaar weer gelijk en toonde daarbij aan dat ACKC na het debacle van vorige week ook strafworpen kan benutten.
DES kwam wel steeds meer in de wedstrijd en liep in enkele minuten uit naar 7-4.
Het ACKC-spel kon beter maar kansen werden toch nog wel benut, vooral Marlies Kant en Jelle van de Water (zonder de andere spelers te kort te doen) hielden ACKC goed in de wedstrijd! Frank Bakker en Stef Mommers pikten ook nog een doelpuntje mee en Rik Millenaar wist vanaf de stip nog twee keer te scoren. Uiteindelijk werd de ruststand 11-11 en was er bij de gelijk opgaande wedstrijd de mogelijkheid aanwezig om de eerste punten te vergaren.

De tweede helft begon goed voor de Almkerkers, vier maal op rij kwam er een voorsprong, maar telkens werd de ACKC-defensie weer op de proef gesteld en kon DES weer langszij komen. ACKC had niet het vermogen in huis om echt door te drukken, vaak werd er te slap gereageerd op cruciale situaties, zowel aanvallend als verdedigend was dat het geval.

Na ruim een kwartier bij een 16-14 achterstand werd de moe gestreden Margo Schermers vervangen door Vera van der Meijden. Al snel zorgde zij voor 16-15 en werd de hoop op een goede afloop overeind gehouden, het bleef enorm spannend voor de meegereisde supporters en de leiding! ACKC was zelfs bij machte om een achterstand weer om te buigen in een 18-19 voorsprong door Ingrid Dekkers. Er waren nog slechts zes minuten op de klok. Maar helaas het mocht niet zo zijn, ondanks de inbreng van Marnix Kammer voor Rik Millenaar. ACKC was in de laatste fase niet goed genoeg meer bij de les, via drie schoten van afstand trok DES de wedstrijd ternauwernood nog naar zich toe en moest ACKC voor de negende keer op rij buigen in de veldcompetitie. Het blijft heel vervelend maar degradatie naar de 3e klasse zal nagenoeg niet meer te ontlopen zijn. Komende zaterdag 15 april komt VIKO (Vianen) op bezoek op sportpark ?de Alm ?, die in de rangschikking net boven ACKC staat, de wedstrijd vangt aan om 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC 2 tegen VIKO 2.

ACKC stelt nieuwe Trainer/Coach aan.
In februari is er door de Technische commissie besloten dat het contract met Trainer/Coach Paul Vink niet zal worden verlengd en moest er in korte tijd een andere trainer worden aangesteld voor het 1e team. De keuze is een unieke in de toch lange geschiedenis van ACKC. Er is al enige jaren ge´nvesteerd in trainersopleidingen en er is dan ook bij de eigen club tegenwoordig trainerstalent aanwezig. ACKC 2 werd de afgelopen twee jaar goed geleid door Mark den Hartog. Hij heeft de nodige papieren, het hart Ún de benodigde drive voor club en selectie en heeft laten zien met het 2e hoe hij spelers beter kan maken en vooral het soort korfbal nastreeft dat we graag terugzien in ons hoogste team. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom de keuze op Mark den Hartog is gevallen als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen.

Mark op zijn beurt heeft altijd de ambitie gehad om stappen te maken als trainer en is daar ook steeds heel open over geweest dat dat waarschijnlijk bij andere clubs zou zijn. Ondanks andere aanbiedingen kiest hij voor ACKC, vanwege zijn mening dat er veel te ontwikkelen en te halen valt met de groep spelers, die ook verjongd zal worden, en toch ook op gevoel. Voor Mark was verder heel belangrijk dat er een breed draagvlak zou zijn. Voor meer informatie over ACKC zie; www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen DES: Jelle van de Water 6, Marlies Kant 4, Rik Millenaar 1+3xstip, Frank Bakker 2, Ingrid Dekkers, Stef Mommers en Vera van der Meijden 1.

Arie den Hartog

(terug)