Nieuwsbericht

(terug)

Onvoldoende rendement voor ACKC tegen koploper

namens Websitecommissie, maandag 3 april 2017

Er is afgelopen zaterdag weer een begin gemaakt aan de tweede helft van de veldcompetitie, het ACKC/Jeugdsportfondsteam had in de eerste helft geen enkel punt weten te bemachtigen en staat dus ook puntloos strak onderaan in de 2e klasse G.

Voor het eerst dit seizoen speelt ACKC thuis op een klein veld met de afmetingen 40m x 20m wat de norm zal gaan worden bij het veldkorfbal. De tegenstander RWA(Rhoon) is ongeslagen koploper en stevent naar het zich laat aanzien af op het kampioenschap. Coach Paul Vink kon niet beschikken over vaste waarde Janneke Peek, zij zal ook de rest van de competitie niet meer aanwezig zijn. Voor haar in de plaats is vanuit het 2e team Margo Schermers toegevoegd aan het 1e team. Ook Petra Verschoor die aan het einde van het seizoen definitief afscheid neemt, zal vanwege een blessure spijtig genoeg niet meer in actie komen. ACKC speelde met de dames Marlies Kant, Margo Schermers, Natasja Kuipers en Ingrid Dekkers en de heren:Jelle van de Water, Frank Bakker, Stef Mommers en Rik Millenaar.

ACKC begon fel en goed aan de wedstrijd en zag na tien seconden Jelle van de Water zijn eerste schot verzilveren, het was wel van vrij korte duur, RWA sloeg toe en nam een 1-3 voorsprong, terwijl ACKC enkele kansen om zeep had geholpen. Wel werd de stand weer gelijk getrokken en toonde ACKC wel karakter om zich in de wedstrijd te blijven vechten. Toch haperde de afronding, Frank Bakker miste enkele strafworpen op rij en dat deed het zelfvertrouwen weinig goed. Ook Rik Millenaar deelde mee in deze malaise en kon ACKC niet meer op voorsprong (die het op dat moment verdiende) brengen. Halverwege de eerste helft was de stand nog 5-5 ook RWA kon bij deze stand vanaf de stip niet tot scoren komen. RWA werd zienderogen sterker en speelde echt als een team, van alle kanten werd van afstand geschoten door zowel de heren als de dames. De gasten liepen uit naar een 5-10 stand en ACKC kreeg het steeds lastiger. Verdedigend ging het vaak fout en was RWA aanvallend de betere ploeg. Van de Water, Millenaar en Bakker konden de ruststand nog een redelijk aanzien geven. Er kon thee worden gedronken bij een 10-14 stand.
Coach Paul Vink was niet tevreden over de houding van zijn spelers, ?als we hier nog een resultaat willen uitslepen moeten we voor 100 procent inzet geven en geen 90?! ?Er is in principe nog alles mogelijk maar er zal nog meer moeten worden gegeven!?

De tweede helft begon niet goed voor de Almkerkers, weer werden teveel kansen onbenut gelaten en RWA was veel doeltreffender de scores bleven te lang uit en inmiddels hadden de gasten hun voorsprong naar 10-18 vergroot. Af en toe kon ACKC wat terug doen, maar het was onvoldoende. Ruim een kwartier voor tijd werd Frank Bakker (die naar eigen zeggen geen deuk in een pakje boter gooide) gewisseld. Gerard Swart was zijn vervanger. Al snel had hij de korf gevonden maar de stand was inmiddels opgelopen naar 13-22. Inmiddels werd ook Ingrid Dekkers gewisseld voor Vera van der Meijden. De wedstrijd was niet meer een echte wedstrijd, beide ploegen konden de stand wat omhoog krikken en werd uiteindelijk bepaald op 18-28. Een behoorlijke nederlaag voor ACKC in een wedstrijd die zich liet kenmerken door het aan beide zijden missen van te veel strafworpen. En bij ACKC kwam er ook nog bij dat de verdere afronding niet al te goed verzorgd was en met te weinig overtuiging. Inmiddels kan ACKC zijn achtste verlies bijschrijven, maar zal het zeker met opgeheven hoofd er alles aan doen om zeker nog enkele wedstrijden in winst om te zetten.

Arie den Hartog

Komende zaterdag 8 april is er vanwege de korfbal league finale in de Amsterdamse Ziggodome een vervroegde aanvangstijd bij de meeste competitiewedstrijden, ACKC speelt een uitwedstrijd tegen middenmoter ckv Des (Delft) op het sportpark Biesland vangt de wedstrijd aan om 12.30 uur. Voor meer info zie www.ackc.nl
Doelpuntenmakers tegen RWA; Jelle van de Water 6, Natasja Kuipers en Frank Bakker 3, Gerard Swart 2, Ingrid Dekkers, Margo Schermers, Marlies kant Stef Mommers en Rik Millenaar elk 1.

(terug)