Nieuwsbericht

(terug)

ACKC wint ook laatste zaalduel

namens Websitecommissie, maandag 13 maart 2017

Voor ACKC stond nog één wedstrijd op de planning in de zaalcompetitie 2016/2017 met als tegenstander Seolto (Vlissingen). Voor de gasten die onderaan bivakkeren was winst noodzakelijk om nog in een beslissingswedstrijd uit te gaan maken wie er rechtstreeks degradeert. ACKC had zich in eerdere wedstrijden al veilig gespeeld.

De Almkerkers waren zeker niet van plan om daar aan mee te werken en wilden de competitie met winst afsluiten, om met een positief gevoel het veldseizoen weer in te kunnen gaan.

Alleen Ingrid Dekkers was absent, zij werd vervangen door Merel Schram , verder kon het ACKC/jeugdsportfondsteam in de sterkst mogelijke opstelling starten. Captain Jelle van de Water was het hoogstpersoonlijk die binnen enkele minuten de 2-0 voorsprong aantekende. Toch kwamen de gasten al weer snel langszij via twee standaardsituaties (vrije bal en stip). ACKC groeide in de wedstrijd en liep van lieverlee uit en had halverwege eerste helft een 6-4 voorsprong. ACKC bleek de betere ploeg te zijn en kreeg het voor elkaar om de gasten gedurende de rest van de eerste helft van scoren af te houden en wist zelf met redelijk goed spel de stand bij rust op te krikken naar 12-4, dus was er voor ACKC bij rust al geen vuiltje meer aan de lucht.

Zoals in de laatste wedstrijden meer voorkwam, had ACKC direct na rust de scherpte nog niet helemaal te pakken en moest toestaan dat de Zeeuwen twee maal tot scoren kwamen. Maar het inmiddels wat attentere ACKC liet er daarna geen gras meer over groeien en in een periode van een tien minuten kon ze de voorsprong uitbreiden naar 17-6.

Inmiddels hadden alle spelers een aandeel in de score tijdens deze wedstrijd. Halverwege de tweede helft paste coach Vink een wissel toe, de van een enkelblessure teruggekomen Frank Bakker werd wat rust gegund en werd door Gerard Swart vervangen die al snel zijn scorend vermogen ten toon spreidde. Bij een 19-7 stand werd er wat nonchalant verdedigd en konden de Zeeuwen vrij gemakkelijk de achterstand een iets beter aanzien geven en kwam naar 19-11. Er kwamen in de laatste minuten nog wat wissels Janneke Peek en Jelle van de Water werden vervangen door Moniek van Suylekom en Arné van Herwijnen. ACKC won uiteindelijk vrij gemakkelijk de wedstrijd met 22-13 en daar was niets op af te dingen. Uiteindelijk werd ACKC 5e in de 2e klasse H en werd RWA(Rhoon) de ongeslagen kampioen, terwijl Seolto en TOGO(Goes ) degradeerden.

Ook het 2e team van coach Mark den Hartog wist te winnen(15-13) en werd in hun klasse ook 5e. Als laatste wedstrijd was er nog een treffen tussen ACKC A1 en Juliana A1(Oud Gastel ) ACKC A1 was enkele weken geleden onder leiding van coach Berry van den Broek al kampioen geworden en werd na hun wedstrijd, die met 14-9 gewonnen werd gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

Komende weken worden de veldtrainingen weer opgepakt en zal ACKC in twee uitwedstrijden tegen Movado en Tiel zich op gaan opmaken voor de tweede helft van de veldcompetitie waarin ACKC nog puntloos is en er een wonder moet gaan gebeuren om zich nog te handhaven . De eerste competitiewedstrijd is tegen koploper RWA(Rhoon) op zaterdag 1 april op sportpark ?de Alm?aanvang 15.30 uur.

Doelpuntenmakers tegen Seolto; Jelle van de Water 4, Frank Bakker, Merel Schram en Rik Millenaar 3, Marlies Kant, Natasja Kuipers, Stef Mommers en Gerard Swart 2, Janneke Peek 1.

(terug)