Nieuwsbericht

(terug)

ACKC uit degradatiezorgen na winst

namens Websitecommissie, zondag 19 februari 2017

Afgelopen zaterdag kon ACKC ervoor zorgen dat bij winst tegen Korbatjo (Oud-Beijerland) het volgend jaar weer kan uitkomen in de tweede klasse, bij verlies was dit ook nog mogelijk maar was dan weer afhankelijk van de uitslagen van de andere degradatiekandidaten TOGO en Seolto.

In de thuiswedstrijd had ACKC een overwinning geboekt op Korbatjo, dus ging de Jeugdsportfondsformatie vol vertrouwen naar Oud-Beijerland.

Het ACKC/Jeugd sportfondsteam trad aan met hetzelfde achttal als vorige week en begon zoals afgesproken scherp aan de wedstrijd. Binnen de minuut had Marlies Kant er al één inliggen; de thuisploeg kwam onzeker over in de beginfase en had moeite met het dynamische ACKC-spel maar de stand bleef lang 0-1.
Pas in de achtste minuut was het weer raak, nu wist Gerard Swart een strafworp te verzilveren. Het eerste kwart van de wedstrijd was voor ACKC, Ingrid Dekkers en Gerard Swart maakten al snel 1-4 , toch sloop Korbatjo weer langzaam dichterbij, ondanks een gemiste strafworp naderde ze op één punt, maar de wedstrijd was ondanks die stand in handen van een zichtbaar beter ACKC. De stand werd weer wat gunstiger, de groen/witten gaven nog een keer goed gas en de dames Ingrid Dekkers en Janneke Peek gaven weer wat lucht 3-7. Vlak voor de rust konden beide ploegen nog een keer van afstand scoren en zo kon er met een 4-8 voorsprong de kleedkamers worden opgezocht.

Bij coach Paul Vink was er alom tevredenheid over de ruststand, en het vertoonde spel kon nog wel wat beter, maar beter slecht winnen dan goed verliezen. ACKC begon net als vorige week direct na de rust niet optimaal en zag de thuisploeg weer onnodig gevaarlijk dichtbij komen(8-9).
De spanning op de bank en de tribune was er ook , het trouwe ACKC-publiek probeerde hun team met luide aanmoedigingen naar de overwinning te leiden.
In alles bleek dat ACKC de bovenliggende partij was, in alle rust werden er goeie aanvallen opgebouwd en werd van lieverlee de voorsprong weer uitgebreid naar 9-12. Tijdens de tweede helft waren het de ACKC-heren die het verschil maakten, vooral Gerard Swart en Jelle van de Water waren behoorlijk productief. Ook Rik Millenaar en Stef Mommers pikten hun goaltje mee. De spanning bleef ondanks die voorsprong en na het laatste fluitsignaal was er een enorme ontlading bij de staf, spelers en publiek! De einduitslag werd 13-16. Volgend seizoen speelt het ACKC / jeugdsportfondsteam weer gewoon in de 2e klasse, waar het ook thuishoort!!

Komende twee weken is er geen competitie, zaterdag 11 maart speelt ACKC zijn laatste zaalwedstrijd en kan het bij winst zelfs nog een vierde plaats bemachtigen in de 2e klasse H. In sporthal ?de Jager? in Giessen komt Seolto (Goes) op bezoek ,de wedstrijd vangt aan om 18.05 uur. Vooraf zal het 2e team uitkomen tegen DSO 2. Na de hoofdwedstrijd speelt ACKC A1 die dit weekend het kampioenschap binnen haalde. Voor meer informatie zie; www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo: Gerard Swart 2 (3stip),Jelle van de Water 3 (1stip) Ingrid Dekkers en Janneke Peek 2, Marlies Kant, Rik Millenaar en Stef Mommers elk 1.

(terug)