Nieuwsbericht

(terug)

ACKC wint belangrijk duel in strijd om lijfsbehoud

namens Websitecommissie, zondag 12 februari 2017

Deze wedstrijd tegen TOGO (Goes) moet gewonnen worden, tijdens het uitduel moest het ACKC/Jeugdsportfondsteam in Goes strijden tegen zichzelf. Die wedstrijd werd toen verloren, daarom bevindt ACKC zich nu in onderste regionen van deze klasse. Alleen winst in minimaal twee duels is noodzakelijk om volgend jaar weer in de tweede klasse te mogen uitkomen.

ACKC speelde dit keer met Gerard Swart voor de geblesseerde Frank Bakker. Er werd vooraf stevig op de spelersgroep ingesproken door coach Vink(die overigens aan het einde van het veldseizoen zal vertrekken bij de Groen/Witten). De ploeg moest er zich wel degelijk van bewust zijn dat de komende drie wedstrijden cruciaal zullen zijn!

De eerste aanval werd al direct in een doelpunt omgezet door Stef Mommers ,even later was het dezelfde speler die ook zijn 2e kans raak schoot. Hiermee was het 200e teamdoelpunt deze competitie ook een feit! Er stond vanaf het begin een gretig en doelbewust ACKC in het veld. TOGO kwam even weer wat terug zag , maar ACKC antwoordde direct en bracht de stand weer op 4-1.
Captain Van de Water had zijn vizier nog niet helemaal op scherp staan en kon een paar schoten net niet verzilveren. Gerard Swart maakte inmiddels ook zijn 2e en bracht de stand op 5-2. Verdedigend waren er wel wat slordigheden bij ACKC en dat werd meteen afgestraft en plots kwamen de gasten terug naar 5-4.

Het voelde nog steeds niet lekker, maar gelukkig kwam er een periode dat de dames scorend het voortouw namen, eerst Ingrid Dekkers van afstand en even later Marlies Kant met een vrije bal en een afstandsschot dat ACKC bij 8-4 weer wat lucht gaf. Het krachtverschil werd in de loop van de wedstrijd steeds duidelijker, het ACKC /Jeugdsportfondsteam liep via Jelle van de Water 3x, Millenaar en Mommers uit naar een 13-5 ruststand. Ogenschijnlijk niets aan de hand maar coach Vink waarschuwde zijn ploeg tijdens de rust niet te verslappen en het spelpeil en snelheid van de aanvallen hoog te houden.

In de beginfase van de tweede helft was het TOGO die het beste uit de kleedkamer was gekomen en had ondanks een gemiste strafworp de achterstand naar 13-8 verkleind, terwijl ACKC een periode beleefde dat er niets lukte! Weer kon Ingrid Dekker de ban breken en gaf het goede voorbeeld aan haar medespelers . Halverwege de tweede helft was er een iets meer rustgevende stand op het scorebord van 17-9.

Een groot deel van de doelpunten in de tweede helft kwam op naam van Jelle van de Water terwijl ook de andere spelers hun doelpuntje meepikten. Er werd met wat meer rust aan de aanvallen gewerkt en verdedigend werden er weinig fouten meer gemaakt . Uiteindelijk kon ACKC een verdiende overwinning bijschrijven van 23-14 in de strijd onderin de 2e klasse H waarin de stand met nog twee wedstrijden te spelen nu is: ACKC 8 punten, Korbatjo 7 punten, TOGO 6 punten en Seolto 5 punten.

ACKC gaat komende zaterdag 18 februari op bezoek in Oud Beijerland waar het bij winst mogelijk al uit de gevarenzone kan komen. De wedstrijd in sporthal ?De Bogerd? vangt aan om 17.50 uur en wordt voorafgegaan door ACKC2. Ook won het tweede team o.l.v. Mark den Hartog met grote cijfers(24-10) en is de A1 na een 21-8 winst op kampioenskoers. Zie voor meer ACKC informatie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen TOGO; Jelle van de Water 8, Stef Mommers 4, Ingrid Dekkers en Gerard Swart 3, Marlies Kant en Rik Millenaar 2, Janneke Peek 1.

Arie den Hartog

(terug)