Nieuwsbericht

(terug)

Kansloze nederlaag voor zwak ACKC

namens Websitecommissie, dinsdag 7 februari 2017

Er wachten voor ACKC nog vier competitiewedstrijden, waarvan er eigenlijk minimaal drie moeten worden gewonnen. Afgelopen zaterdag eerst was er de uitwedstrijd tegen Reeuwijk ,in de thuishal werd met het kleinste verschil van 21-20 gewonnen, Reeuwijk staat inmiddels boven ACKC.

Afgelopen week was er een week van slechte voorbereiding ,diverse spelers moesten een training laten schieten vanwege griep en verkoudheid. Wel kon Frank Bakker weer in de basis beginnen na enkele wedstrijden met een voetblessure langs de kant te moeten toekijken.
De Almkerkers begonnen sterk aan de wedstrijd en namen een 0-2 voorsprong door Jelle van de Water en Ingrid Dekkers, zoals vaak de laatste tijd was dit niet van al te lange duur, via de 1-3 van Marlies Kant werd het al snel weer gelijk door twee verdedigende fouten die werden bestraft met een stip. Ze werden voor honderd procent benut terwijl er bij ACKC al een stip had gemist. Inmiddels was er twaalf minuten voorbij en kwam Frank Bakker heel ongelukkig op de voet van zijn tegenstander en was weer snel na zijn rentree terug bij af. Hij moest worden vervangen door Marnix Kammer, die net daarvoor al een wedstrijd in ACKC2 had gespeeld. Reeuwijk drukte door en bracht het zwak spelende ACKC al snel op achterstand van 6-3, ACKC had het heel moeilijk met deze goede ploeg . Het kwam nog wel weer wat terug in de wedstrijd maar moest bij rust genoegen nemen met een 9-7 achterstand.
Een stand die ogenschijnlijk nog wel recht kon worden getrokken in het tweede bedrijf.

De strijd ging na rust wel enigszins gelijk op maar ACKC kon het gat niet dichten, kansen waren er in de beginfase zeker maar niemand haalde het niveau, ook captain Jelle van de Water deelde mee in de malaise. Hij kreeg kansen te over maar van enige rust bij de afronding was totaal geen sprake, het waren vooral de ACKC-dames die er nog wel wat van bakten, maar in het totaalplaatje was ACKC simpelweg niet opgewassen tegen het goed verzorgde en snelle spel van de thuisploeg.

Halverwege de 2e helft voelde coach Vink bij een 16-10 stand zich genoodzaakt in te grijpen, Marnix Kammer was de eerste en zag Wietze de Vries zijn plaats innemen, even later werd de eveneens vermoeide en zieke Janneke Peek naar de kant gehaald en vervangen door Vera van der Meijden. De achterstand was intussen ook al weer opgelopen en was een minuut of acht te spelen 21-11. Ook haalde coach Vink zijn zeker niet in zijn goede doen zijnde captain Van de Water naar de bank en mocht Arné van Herwijnen de laatste minuten nog volmaken . Er werd door beide ploegen nog wel enkele malen gescoord maar van een echte wedstrijd was absoluut geen sprake meer, met een beschamende 25-14 nederlaag werden de Groen/Witten kansloos terug naar het land van Heusden en Altena gestuurd
.

Deze uitslag geeft voor Reeuwijk de zekerheid volgend jaar weer in de 2e klasse te mogen uitkomen! Voor ACKC is dat wel anders er moet in principe uit drie wedstrijden de volle winst worden gehaald voor lijfsbehoud en is daarbij ook nog afhankelijk van andere ploegen ! ACKC moet zich nog meten met TOGO(thuis), Korbatjo (uit)en Seolto(thuis). Stand onderin de 2e klasse H , TOGO 6pnt, ACKC 6pnt, Korbatjo en Seolto 5pnt. Dus zal er onderin deze klasse nog een flinke strijd moeten worden gestreden alvorens de beslissing is gevallen welke 2 teams er gaan degraderen. Zaterdag 11 februari is er in sporthal ?De Jager? in Giessen het treffen tegen TOGO(Goes) aanvang 16.35 uur vooraf speelt ACKC 2 tegen TOGO 2. Alle reden voor de ACKC-supporters om hun ploeg te komen steunen ! Voor meer info www.ackc.nl
Doelpuntenmakers tegen Reeuwijk: Ingrid Dekkers 3, Marlies Kant 3, Janneke Peek, Stef Mommers en Jelle van de Water 2, Rik Millenaar en Wietze de Vries 1.

(terug)