Nieuwsbericht

(terug)

ACKC strijdend ten onder op RABO/korfbaldag

namens Websitecommissie, zondag 29 januari 2017

De jaarlijks terugkerende Rabobank/korfbaldag is één van de hoogtepunten van het korfbalseizoen, een ieder die de korfbalsport een warm hart toedraagt, sponsoren en zij die kennis willen maken met deze dynamische sport, waren in zeer groten getale aanwezig in sporthal ?De jager? in Giessen.

Het ACKC/Jeugdsportfonds ontvangt voor de derde keer op rij in deze competitie een tegenstander met kampioenaspiraties , deze keer kwam Maassluis  op bezoek, het staat 2e op twee punten achterstand van koploper RWA, terwijl ACKC het lastig heeft om uit de onderste regionen te blijven. 

Ook deze wedstrijd was Frank Bakker nog niet helemaal pijnvrij vanwege zijn enkelblessure en begon Marnix Kammer weer in de basis acht. ACKC begon heel hoopvol aan de wedstrijd, na een 0-1 achterstand waren het Natasja Kuipers, Jelle van de Water en de topscoorder van vorige week Marnix Kammer die met flitsend spel hun team op een 6-2 voorsprong zette na tien minuten op de klok. Maar Maassluis bleef kalm en liet ACKC de fouten maken in een tijdsbestek van vijf minuten was de stand al weer recht getrokken waarvan drie maal vanaf de stip(6-6). 
Ook ACKC kon weer op voorsprong komen via een stip maar helaas kon captain Van de Water die niet afmaken. Even later  kon Stef Mommers alsnog ACKC op voorsprong brengen .  
De strijd ging verder gelijk op richting de rust, eerst  nam de thuisploeg weer een 9-7 voorsprong via Janneke Peek en Marnix Kammer, maar zag deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen , uiteindelijk kon worden gerust bij een gelijke stand 10-10. 

De tweede helft gaf Coach Vink vooral de dames mee om hun schotcapaciteiten wat meer te laten gelden. En vond dat zijn ploeg in de eerste helft het betere van het spel  had en hij wilde dat in de tweede helft doorzetten!  ACKC begon de tweede helft wel wat matig en kwam al snel op achterstand van 10-12, maar ook in de tweede helft werd er gevochten als  leeuwen.
ACKC bleef in de wedstrijd en klampte telkens weer aan, inderdaad waren het dit keer vooral de dames die uit alle standen schoten en regelmatig was het met resultaat. Er waren tien minuten voorbij en de wedstrijd  kon nog alle kanten op. Marlies Kant had al driemaal succesvol afgerond samen met Ingrid Dekkers en Jelle van de Water, de stand was inmiddels 15-16.
 
Toch leek de wedstrijd meer de kant van de gasten op te vallen, met snelle aanvallen en loepzuivere afrondingen werd de stand steeds meer in het nadeel van de Almkerkers. Eerst maakte Natasja Kuipers nog 16-18 maar Maassluis zette een tussensprint in kon mede door een mindere ACKC-periode uitlopen naar 16-24.
Plotseling was het voor ACKC een nagenoeg onmogelijke opgave geworden om het tij te doen keren, het ACKC-publiek dat met ruim vijfhonderd man aanwezig was, bleef wel achter zijn ploeg staan en probeerde zijn team nog een keer op te zwepen ondanks de grote achterstand. Twee keer Kammer, Van de Water en Natasja Kuipers gaven nog een keer hun visitekaartje af en verkleinden de achterstand naar 20-24. Coach Vink wisselde de laatste minuten nog enkele spelers maar zag zijn ploeg niet echt dichterbij komen. Jelle van de Water en Janneke Peek konden met een schot van afstand de stand (22-25)nog een behoorlijk aanzien geven. 

Uiteindelijk was de korfbaldag wel geslaagd te noemen, ondanks de verliezen van zowel het eerste al het 2e team (16-17) won gelukkig de A1 met duidelijke cijfers(19-9) . Enorm veel belangstelling was er en een prachtige opbrengst van ruim 800 euro voor het goede doel ?Alpe d?HuZes?. Er werd nog lang nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.
 
Komende zaterdag gaat ACKC 1 en 2 op bezoek in Reeuwijk. Tijdens de thuiswedstrijd werd nog een knappe overwinning geboekt, hopelijk is er ook deze keer weer een positief resultaat en kan ACKC weg van de gevarenzone onder in de 2e klasse H. De wedstrijd in sporthal ?De Meerkoet? in Reeuwijk vangt aan om 17.25 uur vooraf zal ACKC2 zijn wedstrijd spelen. 
Doelpuntenmakers tegen Maassluis: Marnix Kammer 6, Natasja Kuipers  en Jelle van de Water 4, Janneke Peek en Marlies kant 3, Ingrid Dekkers en Stef Mommers elk 1. 
 

(terug)