Nieuwsbericht

(terug)

ACKC laat wederom punten liggen

namens Websitecommissie, zondag 22 januari 2017

Een treffen tegen KOAG in Krimpen aan de IJssel stond er afgelopen zaterdag op het programma, een goede ploeg met een breed scorend vermogen. ACKC wil het goede spel van vorige week zeker weer voortzetten tegen de nummer drie van de 2eklasse H.

Een tegenvaller was er dat basisspeler Frank Bakker tijdens één van de trainingen zijn enkel zo heftig had benadeeld dat hij deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Zijn plaats werd ingenomen door oud 1e speler Marnix Kammer.
ACKC begon scherp aan de wedstrijd, het was aanvoerder Jelle van de Water die hoogstpersoonlijk voor een 0-2 voorsprong zorgde. De voorsprong van ACKC werd slechts korte tijd behouden, KOAG deed wel wat terug ,even later ging via Kammer en Mommers de voorsprong naar 2-4. Met goed en verzorgd korfbal vocht de thuisploeg zich weer naast ACKC en nam zelfs een voorsprong en liep ACKC net als vorige week weer achter de feiten aan. Wel werd er hard gestreden door de Almkerkers en kon telkens weer langs zij komen, halverwege werd de stand 7-7 . Er moest behoorlijk veel moeite worden gedaan om de thuisploeg te temmen, er werden bij ACKC te veel persoonlijke fouten gemaakt ,ook waren de normaal zekere vrije ballen van Marlies Kant te onzuiver en had ze het ontzettend moeilijk tegen haar directe tegenstander. Dat wordt zeker door een stabiele ploeg als KOAG direct afgestraft, de stand kwam niet meer in het voordeel van ACKC in de eerste helft ,er werd uiteindelijk gerust bij een 13-10 stand.

De tweede helft ging in de beginfase wederom gelijk op, eerst maakte Janneke Peek de 13-11.Ook viel op dat invaller Marnix Kammer zijn kans waar nam om er eens lekker op los te scoren en had er in de eerste tien minuten maar liefst drie in liggen. Toch kon ACKC niet meer een voorsprong nemen en telkens als de hoop er was dat ACKC zich weer langs KOAG kon knokken, sloegen de Zuid-Hollanders weer een gat, dat liep na een zwakkere periode van de Groen/Witten ineens op naar zeven punten(24-17) met nog ruim tien minuten op de klok. In principe was de wedstrijd gespeeld maar zo dachten de ACKC-spelers er niet over, Jelle van de Water miste jammerlijk nog en strafworp bij deze stand, maar met een fraai staaltje maakte hij dat snel weer ongedaan.
Ook Marnix Kammer liet in de laatste minuten nog een stip onbenut maar maakte dat even later met wederom drie treffers prachtige treffers weer helemaal goed. Coach Vink liet nog twee A-junioren opdraven voor de laatste vijf minuten. t.w. Jonne Millenaar en Wietse de Vries,( die zijn debuut maakte in de hoofdmacht) voor Ingrid Dekkers en Rik Millenaar.
Het ACKC/Jeugdsportfondsteam trok wel weer aan het kortste eind en verloor met opgeheven hoofd, einduitslag 26-22.
Na twee van de drie wedstrijden tegen drie sterkste tegenstanders in de 2e klasse H komt alleen Maassluis nog op bezoek komende zaterdag! Dit zal gaan gebeuren tijdens de niet weg te denken RABObank/ACKC- korfbal dag op zaterdag 28 januari. Op die dag zijn er veel attracties voor de jeugd, met o.a. schminken, pannenkoeken eten, Springkussen ,ook is er in ruime mate gedacht aan de inwendige mens!! Tevens is er een grote verloting t.b.v. Alpe d?HuZes. En natuurlijk mooie wedstrijden met om 14.10 uur ACKC A1 - Sporting Delta A2, 15.20 uur.ACKC2 ? KCC 5 en als hoofdwedstrijd om 16.45 uur ACKC 1 ? Maassluis 1. Al met al genoeg ingrediënten om het korfbal mee te beleven in een volle Sporthal ?de jager? in Giessen. Voor meer info; www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen KOAG; Marnix Kammer 9, Jelle van de Water 8, Janneke Peek 3, Natasja Kuipers en Stef Mommers elk 1.

Arie den Hartog

(terug)