Nieuwsbericht

(terug)

Sterk ACKC laat koploper ontsnappen!

namens Websitecommissie, zondag 15 januari 2017

Ongeslagen koploper RWA (Poortugaal) kwam op bezoek in Giessen, in de heenwedstrijd werd maar net met 21-18 verloren. Dus waren er gezien die stand met het voordeel van het thuispubliek kansen ! Iedereen was weer fit en kon scherp aan de wedstrijd beginnen.

Al direct kwamen de groen/witten op voorsprong. natuurlijk kwam RWA weer terug en de strijd ging gedurende de eerste minuten behoorlijk gelijk op, over en weer kwamen beide teams op voorsprong. Intussen was het na tien minuten 3-3 en waren beide ploegen zowel aanvallend als verdedigend heel goed aan elkaar gewaagd.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam nam via Marlies Kant een vrije bal en een korte kans brutaal een voorsprong van 5-3, wel was de stand al weer snel gelijk getrokken, maar ACKC gaf heel goed partij en kwam absoluut tot hetzelfde spelniveau als de koploper. Bij een 5-6 stand kon Frank Bakker een strafworp niet verzilveren maar deed dat even later wel via een korte kans. De strijd bleef nog steeds gelijk opgaan en had ACKC zeker zoveel mogelijkheden als de gasten om een grotere voorsprong te nemen. Weer werd er een strafworp gemist door dezelfde speler, nu bij een 7-7 stand. Even later kon RWA op een marge van twee komen(8-10).Uiteindelijk werd de rust ingegaan met een kleine 9-10 achterstand.

Coach Paul Vink, gaf tijdens de rust nog wat aanwijzingen aan enkele spelers die soms te weinig in het stuk voorkwamen en poogde ook bij hen wat meer scherpte te creŽren. Verder was er weinig op de inzet van zijn achttal aan te merken!

Die inzet werd ook in de beginfase van de tweede helft voortgezet. De strijd werd op het scherpst van de snede gestreden, ook was het ACKC-publiek goed te horen om op die manier hun team naar een overwinning te leiden Na een goede vijf minuten hadden de groen/witten zelfs een voorsprong genomen van drie punten (15-12), een ongekende weelde dat wel ,maar er moesten nog 25 minuten worden gespeeld.

Tot bijna halverwege de tweede helft werd de voorsprong op drie punten gehouden, ondanks weer een gemiste strafworp was het tot dan 17-14, RWA ging er toch weer een schepje boven op doen ,terwijl ACKC heel slordig omging met zijn kansen en er een periode aanbrak dat er teveel persoonlijke fouten werden gemaakt.
De koploper had in enkele minuten tijd orde op zaken gesteld en kwam op 17-18. Rik Millenaar kon de ploegen nog ťťn keer naast elkaar brengen, maar op het laatst was het verschil te zien, hoe miniem ook, RWA ging iets beter met de kansen om en kon uiteindelijk in de laatste tien minuten ACKC op de knieŽn krijgen. ACKC heeft zich lange tijd staande kunnen houden maar moest toch de winst van 19-22 aan de gasten laten. Al met al een topwedstrijd, heel aantrekkelijk voor het talrijke publiek, maar helaas zonder resultaat , ACKC staat nog steeds wel in de middenmoot van de 2e klasse H. Het 2e team wist wel een belangrijke 22-8 overwinning te behalen en heeft zich net onder de top van hun klasse genesteld.

Doelpuntenmakers: Frank Bakker,5+1 stip, Jelle van de Water 4, Marlies Kant 3, Ingrid Dekkers en Stef Mommers 2, Janneke Peek en Rik Millenaar 1.

Komende zaterdag 21 januari is er een uitwedstrijd gepland, in Krimpen aan de IJssel wacht de nummer 3 van de ranglijst KOAG, waarvan in de thuiswedstrijd kansloos werd verloren. ACKC kan zich komende week weer helemaal opladen voor deze lastige wedstrijd. Aanvang van de wedstrijd in sporthal ?Krimpenerwaard College?in Krimpen aan de IJssel is 17.30 uur. Voor info: www.ackc.nl

Arie den Hartog

(terug)