Nieuwsbericht

(terug)

Volle buit voor ACKC in Vlissingen

namens Websitecommissie, maandag 9 januari 2017

De feestdagen zijn weer achter de rug en ACKC/Jeugdfondsteam moet alweer stevig aan de bak tegen tegenstander Seolto. Het was noodzakelijk om de punten te pakken wil het uit de gevarenzone blijven op deze winterse zaterdag.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd bleek Ingrid Dekkers niet in staat om aan de wedstrijd te beginnen en werd Vera van der Meijden klaargestoomd voor dit duel. Verder waren er geen wijzigingen ten aanzien van de vorige (gewonnen)wedstrijd tegen Korbatjo.

De wedstrijd ging in de beginfase behoorlijk gelijk op, nadat Seolto de score had geopend, maakte Vera van der Meijden al snel gelijk, maar moest bij een volgende tegenaanval direct een stip incasseren. Zo bleef de strijd tot 3-3 gelijk opgaan. Inmiddels was al snel duidelijk dat hier mogelijkheden lagen om punten te pakken, halverwege het eerste bedrijf had ACKC de score al verdubbeld naar 3-6 via Frank Bakker, Marlies Kant en Stef Mommers.
ACKC leek de wedstrijd helemaal in handen te krijgen zeker toen Jelle van de Water en Marlies Kant (met haar derde) 3-8 maakten. Toch werden er nog teveel onnodige fouten gemaakt.
De Zeeuwen kwamen weer wat terug naar 5-8. Intussen leek er steeds meer irritatie te ontstaan door het in de ogen van de ACKC-spelers te veel discutabele beslissingen van de scheidsrechter. De wedstrijd werd ook enige keren onderbroken waarbij leidsman duidelijk maakte niet gediend te zijn van commentaar op zijn beslissingen. Uiteindelijk kon met een 6-10 ruststand de kleedkamers worden opgezocht.

Direct in het begin van de 2e helft liet Seolto zijn bedoelingen zien en verkleinde de achterstand, maar ACKC sloeg meteen terug naar 7-11, Seolto kreeg kans op kans om de ploegen nog dichter bij elkaar te brengen, enigszins geholpen door de leidsman die wel heel gemakkelijk voor een strafworp leek te fluiten ,maar in tien minuten kreeg Seolto vier strafworpen waarvan De Zeeuwen er maar twee maakten. Intussen waren ze gevaarlijk dichtbij gekomen tot 12-13 en dat bracht op de bank en tribune weer heel wat spanning teweeg. ACKC bleef redelijk kalm en bouwde de voorsprong uit tot 12-16 door twee heel belangrijke treffers van Janneke Peek. En met hulp van de thuisploeg die wederom vanaf de stip had gemist.

Inmiddels was Vera van der Meijden naar de kant gehaald, Margo Schermers werd haar vervangster ook Rik Millenaar en Jelle van de Water werden even later nog gewisseld, hiervoor in de plaats kwamen Frank Mommers en Gerard Swart. ACKC trok uiteindelijk aan het langste eind en won met een onnodig zwaar bevochten: 15-17. Maar het enige wat telt waren de twee behaalde punten. Aan het spelniveau zal zeker nog moeten worden gewerkt komende week, want zaterdag 14 januari komt de koploper RWA op bezoek, de uitwedstrijd werd met een klein verschil verloren , ACKC zal het de koploper lastig gaan maken dat is zeker en met hulp van de trouwe ACKC-aanhang is alles mogelijk!

De wedstrijd tegen RWA in sporthal ?de Jager ?in Giessen vangt aan om 16.55 uur en wordt om 15.40 uur voorafgegaan door ACKC 2 tegen KCR 5. Voor meer informatie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Seolto: Stef Mommers 4, Frank Bakker 3 - 1s, Marlies Kant 3, Jelle van de Water 1 - 2s, Janneke Peek 3, Vera van der Meijden 1.

Arie den Hartog

(terug)