Nieuwsbericht

(terug)

ACKC sluit jaar positief af met verdiende winst

namens Websitecommissie, zondag 18 december 2016

Vorige week werd duidelijk dat ACKC na de verliespartij tegen TOGO het dit seizoen niet cadeau gaat krijgen en voor elke punt zal daarom heel hard moeten worden gewerkt. Zo was afgelopen zaterdag in Sporthal ?De Jager? weer een partij die heel belangrijk is om uit de degradatiezone te komen. Op bezoek kwam Korbatjo (Oud-Beijerland) dat met 3 punten een puntje boven ACKC staat.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam was tot op het bot gemotiveerd en met een paar stevige trainingen achter de rug; er helemaal klaar voor. ACKC speelde weer in de vertrouwde opstelling met Frank Bakker en Jelle van de Water, Gerard Swart kon vanwege werkverplichtingen niet worden ingezet.

Al na twintig seconden kon Natasja Kuipers met haar eerste schot ACKC op voorsprong zetten, Korbatjo had alweer snel een antwoord en de strijd ging in de 1e helft dan ook helemaal gelijk op. Het scoren ging bij beide teams moeizaam , halverwege was het nog maar 4-4. Nadat Jelle van de Water 5-4 had gemaakt, kreeg hij na enkele minuten via een stip de kans om de voorsprong te vergroten, maar helaas miste hij, al snel maakte hij zijn fout goed , weer werd een stip toegekend en scoorde hij zijn derde (6-4).

Verdedigend werden er behoorlijke gevechten uitgevochten onder de korf, vooral Stef Mommers was daar vaak bij betrokken, waarbij de goed leidende scheidsrechter regelmatig moest ingrijpen. ACKC was wel de bovenliggende partij maar kon dat in de eerste helft niet in doelpunten uitdrukken! Bij een magere 6-5 stand werden de kleedkamers opgezocht en werden de puntjes nog eens op de i gezet.

Coach Paul Vink kon alleen maar tevreden zijn over de inzet van zijn ploeg ,maar vond ACKC niet zelfverzekerd genoeg. Volgens de coach werd er steeds op het verkeerde moment geschoten. ?We zijn de betere ploeg maar moeten wel vechten voor elk doelpunt, doe je dat, dan zullen wij hier de punten pakken!`

De peptalk in de kleedkamer leidde al heel snel tot resultaat, was het in vorige wedstrijden vaak het probleem om direct na rust er weer te staan, het was nu totaal anders, ACKC liep binnen een tijdsbestek van tien minuten uit naar 11-5. Eerst was het Frank Bakker die weer eens z?n visitekaartje afgaf met een loepzuiver schot, Jelle van de Water kon niet achterblijven en schoot ook van afstand twee maal raak, intussen had hij wel weer een stip gemist ,die wel een halve meter over de korf ging, maar het zij hem vergeven! Ook Marlies Kant en voor de tweede maal Bakker brachten de genoemde stand op het scorebord. Korbatjo kon in deze fase van de wedstrijd weinig uithalen en zag vele schotpogingen in de kiem gesmoord.

De wedstrijd werd wel wat grimmiger, de scheidsrechter zag zich genoodzaakt om tijdens een stevig duel onder de korf een gele kaart aan één van de Korbatjo-verdedigers uit te delen, maar ACKC liet zich er niet helemaal in meeslepen en kon de voorsprong steeds nog uitbreiden. Met nog een kwart wedstrijd te gaan was de stand opgelopen naar 13-6. Vooral de ACKC-dames lieten in dat laatste kwart hun scorend vermogen zien, Ingrid Dekkers met een afstandschot en Marlies Kant van afstand en een vrije bal. De buit was eigenlijk al een minuut of vijf voor het einde binnen, maar toch was de spanning nog steeds aanwezig zowel op de bank als bij het talrijk aanwezige publiek. Uiteindelijk maakte Janneke Peek via een strafworp de laatste voor ACKC en stond er een prachtige 18-11 overwinning bijgeschreven. Na de wedstrijd gaf de scheidsrechter een Korbatjo-begeleider een gele prent, nadat hij commentaar op de leiding had.
Al met al een verdiende en overtuigende overwinning voor coach Vink en zijn team ter afsluiting van 2016. Dat geeft ACKC toch weer wat lucht voor het vervolg in 2017. Ook het 2e team won gemakkelijk van Korbatjo 2 met 23-18.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam zal op 7 januari zijn volgende wedstrijd spelen, nu gaat het op bezoek bij hekkensluiter Seolto in Vlissingen. Wel een tegenstander die taai is maar het zou wel plezierig zijn om 2017 te beginnen met een overwinning. De wedstrijd in sporthal ?Baskensburg? in Vlissingen vangt aan om 17.35 uur. Meer informatie zie; www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo: Jelle van de Water 6+1st, Marlies Kant 4, Frank Bakker 3+1st, Ingrid Dekkers en Natasja Kuipers 1, Janneke Peek 1st.

(terug)