Nieuwsbericht

(terug)

ACKC verliest van zichzelf

namens Websitecommissie, maandag 12 december 2016

Na het geweldige spektakel van vorige week, waar ACKC in de slotseconde de overwinning binnensleepte, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen TOGO uit Goes op de planning. Ook deze wedstrijd was, net als de wedstrijd tegen Reeuwijk, een belangrijke om boven de degradatiestreep te blijven.

Het vlaggenschip van ACKC kon zich goed voorbereiden op de wedstrijd, omdat het tweede team een dijk van een wedstrijd speelde. Door dynamisch spel en het hoge scoringspercentage was de uitslag 8-25.

De wedstrijd startte met één wissel in de basisopstelling t.o.v. vorige week. Jelle van de Water kon niet starten vanwege een blessure aan zijn arm. Frank Bakker was zijn vervanger. Marlies Kant werd aangewezen als captain.

ACKC nam een voorsprong omdat het eerste schot direct raak was. TOGO kon nog langszij komen, maar de Almkerkers vertoonden het betere spel. De lange aanvallen zorgden voor doelpunten, alleen bleef TOGO continu in het spoor van ACKC. De voorsprong werd niet ver genoeg uitgebreid. Na een kwartier spelen, was de stand 4-7. ACKC ging verder met het betere spel, maar faalde te scoren. De thuisploeg uit Goes kon echter wel scoren en zo kwam de ruststand op 10-9.

In de rust stelde trainer Paul Vink de ploeg op scherp door de spelers mee te geven dat ze individueel beter zijn dan de tegenstander, maar dat je door deze manier van spelen, alleen van jezelf kan verliezen.

Net als in het begin van de wedstrijd begon ACKC direct met een doelpunt, maar TOGO zette meteen druk en scoorde uit verschillende situaties vier doelpunten, waardoor ACKC op een flinke achterstand kwam. ACKC had een statisch spel, waarin het rendement erg laag was. Te vaak werd er naar dezelfde mensen gezocht voor de doelpunten en dan waren de afvallende ballen voor de tegenstander. De trainer moest wissels toepassen om de grip op de wedstrijd terug te krijgen.

Er werden dubbele wissels toegepast. In het ene vak werden Rik Millenaar en Janneke Peek vervangen door Mark den Hartog en Vera van der Meijden. In het andere vak werden Frank Bakker en Natasja Kuipers vervangen door Jelle van de Water en Merel Schram.

Met nog tien minuten te spelen, probeerde ACKC dezelfde inhaalrace te maken als de week ervoor. Voorop in de strijd ging captain Marlies Kant. Met in korte tijd een doorloper en een korte kans voor Marlies en een afstandsschot van Jelle was de spanning terug in de wedstrijd. Helaas scoorde TOGO tweemaal en was de achterstand weer drie punten. ACKC zette nog één keer alle zeilen bij en kwam tot 17-16. In een laatste poging om de bal te onderscheppen in de verdediging, scoorde TOGO en was de wedstrijd gespeeld. De stand bij het laatste fluitsignaal was 18-16. Een nederlaag die belangrijke punten heeft gekost.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2016 op de planning. In deze thuiswedstrijd moet ACKC maximaal presteren om het gelijk geklasseerde Korbatjo te verslaan. De wedstrijd vangt aan om 18.15 in de Jager te Giessen.

Scores ACKC: Marlies Kant (4), Gerard Swart (3+1S). Ingrid Dekkers, Frank Bakker en Jelle van de Water (2). Natasja Kuipers en Rik Millenaar (1)

Rik Millenaar

(terug)