Nieuwsbericht

(terug)

ACKC in laatste seconde langs Reeuwijk

namens Websitecommissie, zondag 4 december 2016

Nadat ACKC drie wedstrijden op rij van titelkandidaten had verloren, werd het dit keer tijd om een keer punten te pakken. Op bezoek kwam de promovendus uit de 3e klasse, Reeuwijk. Deze ploeg heeft 2 punten, terwijl ACKC puntloos onderaan vertoeft, wil het ACKC/Jeugdsportfonds niet te ver achterop raken, dan zal er in deze thuiswedstrijd gewonnen moeten worden.

ACKC moest het doen zonder Petra Verschoor die een kleine breuk in haar enkel heeft opgelopen tijdens de vorige wedstrijd. Ingrid Dekkers was nu de vervanger voor haar, Natasja Kuipers was weer hersteld van haar blessure. Verder trad ACKC compleet aan.

ACKC begon de wedstrijd furieus en kon Jelle van de Water zijn eerste doelpunt al na enkele minuten bijschrijven. De gasten kwamen al weer snel langszij met een doorloopbal. ACKC kwam via de jarige Janneke Peek (korte kans) en later Marlies Kant met een vrije bal op een niet onverdiende voorsprong van 3-1, halverwege stonden beide ploegen weer gelijk(4-4), inmiddels had Gerard Swart bij 4-2 nog een stip gemist. Dat Reeuwijk een ploeg is waar rekening mee moet worden gehouden, was al snel duidelijk. De Reeuwijkers namen brutaal een voorsprong van 4-6, zij hanteerden een spelstijl die tot dan aan toe een positief effect liet zien en waar ACKC verdedigend de nodige moeite mee had.
Beide ploegen deden niet veel onder aan elkaar en dat resulteerde in een 10-11 ruststand. Coach Paul Vink was niet helemaal ontevreden en kon leven met de ruststand, maar kon er nog niet over uit dat er nog steeds teveel
plaatsfouten werden gemaakt en waarschuwde voor de tweede helft dat er verdedigend nog meer druk moet worden gegeven.

In de 2e helft was het Reeuwijk die de bovenliggende partij werd en kreeg ACKC het lastig. Alleen Gerard Swart en Rik Millenaar troffen nog de korf ,Reeuwijk liep halverwege de wedstrijd uit naar 12-18 ,een ogenschijnlijk onhaalbare zaak om hier nog iets positiefs van te maken. Coach Paul Vink had na lang overleg besloten om wissels toe te passen, voor Ingrid Dekkers kwam de A-junior Jonne Millenaar (vanwege meer lengte in de rebound)in het veld, ook werd Rik Millenaar gewisseld voor routinier Marnix Kammer.

Wat onmogelijk leek gebeurde toch, het ACKC/Jeugdsportfondsteam vocht zich terug in de wedstrijd en kwam terug naar 14-18, op dat moment met nog tien minuten op de klok was er een belangrijke wissel , achteraf zou blijken een ?gouden wissel?. Frank Bakker (vorig jaar nog topscoorder) mocht nog minuten maken. Nadat eerst Jelle van de Water had gescoord maakte Bakker 16-18 en was het weer een wedstrijd. De strijd ging steeds gelijk op en ACKC kwam op ťťn punt 18-19 via Marlies Kant en weer had Bakker zijn aandeel opgeŽist. Reeuwijk miste eerst nog een stip maar kwam toch weer op 18-20. De spanning steeg op de bank en bij de supporters toen twee minuten voor tijd eerst Marnix Kammer van dichtbij en weer Marlies Kant beide ploegen op gelijke hoogte(20-20) brachten. De laatste minuut was onbeschrijfelijk beide ploegen kregen nog een paar kansen om te scoren maar via invaller Frank Bakker met een korte kans werd het pleit beslecht. Een zwaar bevochten 21-20 winst en de eerste overwinning voor coach Paul Vink bij ACKC was een feit!

Komende zaterdag gaat ACKC op bezoek in Goes en speelt daar tegen TOGO ,ook een nieuwkomer in de 2e klasse. De wedstrijd in de Omnium Sporthal in Goes vangt aan op 14.35 uur. Zie www.ackc.nl
Doelpuntenmakers tegen Reeuwijk: Marlies Kant 5, Jelle van de Water en Gerard Swart 4 + 1 stip, Frank Bakker 3, Rik Millenaar, Janneke Peek en Marnix Kammer 1.

(terug)