Nieuwsbericht

(terug)

Geplaagd ACKC weer met lege handen

namens Websitecommissie, zondag 27 november 2016

Dit weekend moest ACKC tegen Maassluis, een van de drie titelkandidaten, nadat eerder verloren was van RWA en KOAG, lagen er in deze wedstrijd kansen om punten te pakken. Op papier de minste van de drie, deze ploeg moet het vooral hebben van de fysieke kracht, maar gezien hetgeen ACKC in de twee voorgaande wedstrijden had laten zien, waren er mogelijkheden om de eerste punten binnen te halen.

Nu kon coach Paul Vink net als vorige week nog niet beschikken over Natasja Kuipers. Zij heeft een goede vervanger in Ingrid Dekkers. Wel waren Janneke Peek en Marlies Kant weer beschikbaar. Bij de heren was basisspeler Gerard Swart afwezig en werd vervangen door een van een schouderblessure terugkomende Frank Bakker.

Het ACKC Jeugdsportfonds begon heel goed aan de wedstrijd en kwam via een vrije bal van Petra Verschoor al snel op voorsprong, de thuisploeg kwam weer langszij via een strafworp die wel makkelijk werd gegeven door de scheidsrechter. Het was direct duidelijk dat de scheidsrechter gemakkelijk naar de stip wijst. ACKC bleef het spel goed verdelen en liet zien opgewassen te zijn tegen deze tegenstander, tot 3-3 ging de stand gelijk op, even nam Maassluis een ruimere marge naar 5-3, bij deze stand moest jammer genoeg Petra Verschoor uitvallen. Zij ging op een vervelende manier door haar enkel en zal waarschijnlijk enige tijd uit de running zijn.

Weer een dame geblesseerd, het zit ook niet mee voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam. Als vervanger kwam Vera van der Meijden in de ploeg. Maassluis maakte nog de 6-3 maar ACKC kon via Jelle van de Water en de aan zijn comeback werkende Frank Bakker zich nog steeds goed meten met de thuisploeg , intussen was de stand tien minuten voor de rust 7-6. Er werd in die laatste tien minuten nog heftig op los gescoord, met nog een paar minuten te spelen was de stand 10-9, maar ACKC gaf het te gemakkelijk weer uit handen ondanks dat Ingrid Dekkers nog scoorde, kregen de Zuid Hollanders weer tweemaal een buitenkansje vanaf de stip. En werd de ruststand uiteindelijk 12-10.

Coach Vink was op z`n zachts gezegd niet helemaal tevreden met het vertoonde spel in het eerste bedrijf en drong er op aan om wat meer diepte in het spel te brengen , de passing was in één woord verschrikkelijk, zonder enig doel ! Er moet veel meer overtuiging komen ,dan kunnen wij van deze ploeg winnen,zij scoren door fouten van ons!!

In de beginfase van de tweede helft veranderde er niet zoveel ,het was Maassluis dat de voorsprong tot 14-10 vergrootte,captain en uitblinker bij ACKC, Jelle van de Water kon weer wat terug doen met twee keer een afstandsschot hield hij de schade beperkt en de stand op 14-12. Maar het probleem was net als in de eerste helft te veel verdedigende fouten, net als in de eerste helft waarin ACKC vier stippen tegen kreeg, was het in de tweede helft niet anders. Maar Maassluis was steeds iets scherper en slimmer en buitte dat ook uit. Alleen Janneke Peek ,Ingrid Dekkers en Frank Bakker lieten nog een score bijschrijven ,maar daar bleef het ook bij.

De einduitslag was net als vorige week weer wat geflatteerd,met 21-15 werden de Groen /Witten weer naar Almkerk teruggestuurd. Inmiddels is ACKC met coach Vink nog steeds zonder punten en wordt het geduld bij de supporters en begeleiding behoorlijk op de proef gesteld. Om 2e klasse H nog een rol van betekenis kunnen spelen, dan zal komende zaterdag toch zeker gewonnen moeten worden. Dan wacht er weer een thuiswedstrijd, hopelijk laten de trouwe supporters ACKC ook nu niet in de steek en kunnen zij met hun verbale aanwezigheid het tij mee doen keren.

Zaterdag komt Reeuwijk op bezoek,een tamelijk onbekende voor ACKC . Laten we hopen dat het nu een keertje mee zit en dat de goede weg ingezet gaat worden . De wedstrijd tegen Reeuwijk in Sporthal ?De Jager? te Giessen vangt aan om 16.25 uur en zal voorafgegaan worden door ACKC 2 ? Reeuwijk 2. Voor meer informatie zie www.ackc.nl
Doelpuntenmakers tegen Maassluis: Jelle van de Water 5+2x stip, Frank Bakker 4, Petra Verschoor, Marlies Kant, Ingrid Dekkers en Janneke Peek elk 1.

Arie den Hartog

(terug)