Nieuwsbericht

(terug)

Gehavend ACKC lijdt ondanks goede spel nederlaag

namens Websitecommissie, maandag 21 november 2016

Het zat afgelopen weekend niet mee voor trainer/coach Paul Vink ,van zijn vier dames in het basisteam kon hij maar over één dame beschikken: Natasja Kuipers(Achillespees), Marlies Kant (Ziek) en Janneke Peek (andere verplichtingen) werden vervangen door Ingrid Dekkers, Vera van der Meijden en Margo Schermers. Alleen Petra Verschoor begon fit aan de wedstrijd. De heren waren wel compleet.

Op het programma stond de wedstrijd tegen KOAG(Krimpen aan de IJssel),samen met RWA en Maassluis kanshebber op de titel in de 2e klasse H.

Bij de wedstrijd vorige week tegen RWA had het ACKC/Jeugdsportfondsteam een goede en fitte indruk achtergelaten dus was het wel lekker om nu weer een goede tegenstander te betwisten. ACKC begon super geconcentreerd aan de wedstrijd en kwam al direct op een 1-0 voorsprong via geweldig afstandschot van Jelle van de Water, KOAG kwam al weer snel langszij, maar ACKC was goed bij de les en nam snel weer een voorsprong, nu was het Gerard Swart van ver. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, toch kon KOAG zijn kansen net iets beter afronden, KOAG nam langzaamaan een 3-6 voorsprong. Puur door twee standaardsituaties en een korte kans, waarbij in verdedigend opzicht wel wat aan te merken viel bij ACKC.

Bij een 4-8 achterstand kreeg captain Van de Water een stip te nemen maar wist die niet te benutten! Het bleek achteraf wel een belangrijke misser want de tegenaanval werd wel benut en zo liep KOAG eigenlijk (te)ver uit naar 4-11. Ingrid Dekkers en Margo Schermers wisten de stand weer een net iets beter aanzien te geven. Zij maakten 6-11 even later was het al weer 6 ?13. Het was ACKC dat toch wel goed speelde ondanks deze grote achterstand wisten de spelers elkaar meestal aanvallend goed te vinden maar kon er verdedigend nog wel het één en ander verbeterd worden.
Bij een stand van 7-14 kon Jelle van de Water zijn gemiste strafworp weer goed maken ,maar ook nu viel de bal aan de verkeerde kant van de korf naar beneden. Hoe is dit mogelijk ,Van de Water zat verder supergoed in de wedstrijd maar zulke buitenkansjes missen kan niet op dit niveau!

Beide teams kwamen voor rust nog tweemaal tot scoren, met een goed gevoel over de eerste helft en een 9-16 achterstand werden voor een korte rust de kleedkamers opgezocht. Coach Paul Vink moest net als vorige week zijn ploeg complimenteren voor het vertoonde aanval spel maar moest tegelijkertijd het verdedigende spel bekritiseren. Voor de tweede helft zal dit beter moeten!

Direct in de tweede helft leek of het gesprokene door de coach was geland bij de spelers ,verdedigend ging het niet alleen beter, maar ook aanvallend liet ACKC van zich spreken, Jelle van de Water (afstandschot) Vera van der Meijden(korte kans) en Gerard Swart (afstandschot)hadden in korte tijd de achterstand tot 12-16 teruggebracht, de gasten gingen wat slordiger spelen en ACKC kon verdedigend wat meer brengen dan in het eerste bedrijf. ACKC moest in het verdere verloop van de wedstrijd toch capituleren en zag de gasten weer weglopen naar 13-20.

De strijd ging verder gelijk op, intussen werd de vermoeide maar voortreffelijk gespeelde Margo Schermers naar de kant gehaald en werd door Merel Schram vervangen. Later werd ook Stef Mommers en Gerard Swart vervangen door resp. Marnix Kammer en Frank Bakker. Captain Jelle van de Water scoorde net als in de eerste helft als laatste voor ACKC nog een stip, uiteindelijk verloor ACKC met 18-26, een ietwat geflatteerde uitslag maar wel moet gezegd worden dat het ACKC/Jeugdsportfondsteam de goede richting te pakken heeft en mogelijk snel zijn eerste punten zal vergaren.
Het 2e team haalde een verrassende 19-13 overwinning tegen PKC 6 en heeft zijn eerste punten dus wel binnen. Volgende zaterdag 26 november is er weer een hele sterke tegenstander te betwisten ,als het ACKC/Jeugdsportfondsteam zijn getoonde niveau weer haalt in deze wedstrijd dan zal tegenstander Maassluis wel eens het eerste slachtoffer kunnen zijn! De wedstijd in Maassluis vangt aan om 16.30 uur in ?Sporthal Olympia?.
Doelpuntenmakers tegen KOAG: Jelle van de Water 5 + 2stip, Gerard Swart 3, Ingrid Dekkers en Vera van der Meijden 2, Margo Schermers, Petra Verschoor, Stef Mommers, Marnix Kammer, elk 1.

Arie den Hartog

(terug)