Nieuwsbericht

(terug)

ACKC maakt het RWA heel erg lastig

namens Websitecommissie, zondag 13 november 2016

De landelijke korfbalcompetitie ging afgelopen zaterdag weer van start; ACKC trad aan tegen RWA in Rhoon een moeilijke tegenstander met kampioensaspiraties zowel op het veld als in de zaalcompetitie.

Op het veld werd ACKC overklast en verloor met een beschamende uitslag van 23 -11.

Nu kan het ACKC Jeugdsportfondsteam weer met een schone lei beginnen en zal het RWA zeker moeilijk gaan maken. Iedereen was er klaar voor en was er tevens van overtuigd dat alles uit de kast moest worden gehaald om een mogelijk resultaat tegen deze mentaal en fysiek sterke tegenstander. Ook was er weer wat tegenslag te melden, vaste waarde Natasja Kuipers zal enkele weken vanaf de bank moeten toekijken vanwege een achillespees blessure, Ingrid Dekkers werd haar vervanger.

In de beginfase werd ACKC met de rug tegen de muur gezet, had het lastig en keek na ruim vijf minuten al tegen een 4-0 achterstand aan, toch bleef iedereen in de ploeg rustig en werd er gewoon goed verzorgd korfbal gespeeld, langzaamaan kwamen de Almkerkers weer terug via schoten van afstand door Marlies Kant en Janneke Peek en even later was het de beurt aan Petra Verschoor en Jelle van de Water, beiden met een korte kans die de ploegen na tien minuten weer op gelijke hoogte brachten.

ACKC kon zich heel goed verweren tegen RWA en kwam halverwege de eerste helft zelfs op een 4-5 voorsprong door een tweede treffer van Marlies Kant.
De wedstrijd ging gelijk op, krachtverschil was er niet en het ACKC/Jeugdsportfondsteam liet zien over voldoende capaciteiten te beschikken om het deze toch wat arrogante ploeg heel lastig te maken. Het verschil in doelpunten werd nooit meer dan één dan weer een puntje achter en dan weer een puntje voor. Uiteindelijk werd er bij de rust een stand van 11-11 bereikt .

Complimenten waren er voor alle spelers tijdens de rust van coach Paul Vink. Hij gaf aan dat het spel gewoon goed was en hij verlangde natuurlijk wel voortzetting van deze inzet in het tweede bedrijf.

De tweede helft begon net als de eerste helft weer niet zoals gewenst werd, na een minuut of vijf was ACKC een paar keer zelf dicht bij een score maar zag daarentegen de thuisploeg wel hun kansen benutten en was het al heel snel 14-11. ACKC liet er ook nu weer geen gras over groeien, via Gerard Swart en tweemaal Jelle van de Water werd het halverwege de tweede helft weer gelijk 14-14. Stef Mommers moest noodgedwongen met nog twintig minuten te gaan naar de kant met een blessure en werd door Marnix Kammer vervangen. Dat was natuurlijk wel een aderlating, vooral in de rebound was Mommers goed aanwezig.

De wedstrijd draaide weer de kant van de thuisploeg op en ACKC kon hier even iets minder tegenoverstellen de stand werd in sneltreinvaart binnen enkele minuten omgezet in 18-14 en leek het gedaan met de verrassing die toch geruime tijd in de lucht had gehangen. Intussen werd de ietwat tegenvallende (vanwege zijn normaal beter scorend vermogen) Gerard Swart naar de kant gehaald en nam Frank Bakker voor de laatste minuten zijn plaats in. Inmiddels had ACKC zich weer wat teruggevochten via de heel goed spelende Rik Millenaar die met twee doelpunten op rij inmiddels de stand op 18-16 had gebracht.

RWA trok uiteindelijk toch aan het langste eind en kon nog een 20-17 eindstand uit de wacht slepen. Al met al een wedstrijd waar beide ploegen mee verder kunnen, het ACKC- publiek gaf het team na afloop dan ook een spontaan applaus! Coach Vink heeft zijn ploeg heel hard zien werken, zag het team bij tijd en wijle ook heel goed korfbal op de mat brengen en was ondanks de nederlaag toch positief gestemd.

Komende zaterdag wacht weer een sterke tegenstander, KOAG, waar in het verleden maar weinig punten tegen zijn behaald, onlangs werd er tijdens een wedstrijd om de ?Zuid Holland Cup? nog met ruime cijfers verloren, maar met het tot nu toe vertoonde spel in de ontmoeting met RWA moet er tegen KOAG(Krimpen a/d IJssel) mogelijk wel een verrassing op komst zijn. Als alles deze keer meezit en het publiek er luidkeels achter gaat staan moet er zaterdag 19 november om 16.15uur in Sporthal ?de Jager? te Giessen iets mogelijk zijn . Vooraf speelt om 15.00 uur het 2e team o.l.v. coach Mark den Hartog tegen PKC 6.

Doelpuntenmakers tegen RWA ; Jelle van de Water 4 +1x stip, Janneke Peek en Marlies Kant 3, Rik Millenaar 1+2 x stip. Petra Verschoor 2, Gerard Swart 1

Arie den Hartog

(terug)