Nieuwsbericht

(terug)

ACKC klaar voor zaalseizoen

namens Websitecommissie, dinsdag 8 november 2016

Na de deceptie van de eerste helft van het veldseizoen gaat het ACKC/Jeugdsportfondsteam zaterdag weer beginnen aan het nieuwe zaalseizoen. Voor coach Paul Vink was het een beroerde start, er werd geen enkele wedstrijd gewonnen op het veld en het zal heel moeilijk gaan worden om het 2e klassenschap te blijven behouden in de veldcompetitie die volgend jaar eind maart weer wordt hervat.

Maar ondanks deze misstappen op het veld is de ACKC-selectie samen met de coach en de begeleiding tot op het bot gemotiveerd om in het zaalseizoen niet in de onderste helft van de ranglijst te vertoeven maar minimaal in de subtop te kunnen meedraaien. Coach Paul Vink heeft zijn team na de drie oefenwedstrijden tegen 3e klasser Animo en het in de 2e klasse uitkomend Kinderdijk en SDO, (die alle drie overtuigend werden gewonnen) bekend gemaakt en zal met de volgende basisspelers starten : Petra Verschoor, Natasja Kuipers, Jelle van de Water(C)en Stef Mommers, Janneke Peek, Marlies Kant, Gerard Swart en Rik Millenaar.

De keuze was deze keer niet al te gemakkelijk om dat er verschillende selectiespelers hebben aangetoond genoeg in huis te hebben om zomaar de plaats in te nemen binnen het eerste team! Hopelijk laat het altijd talrijke publiek ACKC de komende winterperiode niet in de steek en kan het hun team met sportief enthousiasme tot goede prestaties dwingen.

Dinsdag 8 november (aanvang 20.00 uur in sporthal ?de Jager? te Giessen) wordt er nog een bekerwedstrijd afgewerkt tegen KOAG en kan worden gezien waar het ACKC/Jeugdsportfonds Team in werkelijkheid staat, deze tegenstander was in de laatste veldwedstrijd nog net iets te sterk voor de Almkerkers en werd er met 17-20 verloren. Ook komen beide teams elkaar over twee weken weer tegen in de zaalcompetitie.

ACKC is ingedeeld in de 2e klasse H samen met KOAG(Krimpen aan de IJssel), Korbatjo (Oud Beijerland), Maassluis, RWA (Rhoon), Reeuwijk, Seolto(Vlissingen) en TOGO(Goes).
De eerste wedstrijd is zaterdag 12 november waar het ACKC-Jeugdsportfondsteam te gast is bij RWA in Rhoon. Duidelijk is wel dat dit hele zware partij zal gaan worden tegen een behoorlijk fysieke ploeg. De wedstrijd in sporthal Rhoon vangt aan om 16.00 uur.

(terug)