Nieuwsbericht

(terug)

Geen punten eerste helft veldcompetitie voor ACKC

namens Websitecommissie, dinsdag 18 oktober 2016

Om een goede afsluiting van het eerste gedeelte van de veldcompetitie te bewerkstelligen was er afgelopen zaterdag nog ťťn kans: KOAG uit Krimpen aan de IJssel was de te kloppen tegenstander. KOAG staat op de 2e plaats in de 2e klasse G . En het ACKC/Jeugdsportfondsteam wacht nog steeds op de eerste punten. Het 2e team had het goede voorbeeld al gegeven vooraf aan deze wedstrijd en won vrij gemakkelijk met 16-9 van Vitesse3 (Barendrecht).

De wedstrijd begon heel goed voor de Almkerkers en er was binnen de tien minuten al een 3-1 voorsprong opgebouwd en had in de beginperiode duidelijk het betere van het spel; de voorsprong werd zelfs drie punten door doelpunten van Jelle van de Water(stip) en Marlies Kant met een korte kans werd het 5-2. Het gevaar van KOAG kwam vooral van afstandsschoten die moeilijk konden worden gepareerd door de ACKC-defensie. Maar vooralsnog hield ACKC stand en kon na twintig minuten de drie punten voorsprong via Rik Millenaar en Marlies Kant vasthouden, 7-4.

Wel zag je de gasten steeds zuiverder schieten en binnen een mum van tijd was de stand 8-8 gelijk geworden en kon ACKC het zich aantrekken dat het juist (ondanks het betere spel) de gecreŽerde kansen niet benutte. Ingrid Dekkers en Jelle van de Water zorgde ervoor dat de voorsprong van 10-8 er weer kwam. Zoals de laatste wedstrijden steeds gebeurde, kwam er weer een moment van verzwakking en te weinig concentratie, die periode benutte KOAG uitermate goed en gaf ACKC in een minuut of zes de voorsprong helemaal uit handen en stond het vlak voor rust plotseling 10-13, uiteindelijk zorgde Petra Verschoor voor de 11-13 ruststand.

In de eerste minuten van de 2e helft liet Stef Mommers zich wel heel gemakkelijk twee maal verschalken via een doorloper en een afstandsschot. Gerard Swart verzilverde een stip en Marlies Kant maakte nog een mooie doorloper. Zij hielden de hoop op een goede afloop nog vast en maakten 13-15 een stand die niet onoverkomelijk is, maar helaas voor de Almkerkers brak er net als in het eerste bedrijf weer een periode aan van mindere concentratie , de achterstand was tien minuten voor tijd opgelopen naar 14-19.

Coach Paul Vink nam zijn maatregelen! Misschien wat laat in de wedstrijd maar het proberen waard. Drie spelers werden gewisseld, Gerard Swart, Rik Millenaar en Marlies Kant werden naar de kant gehaald en Frank Bakker, Mark den Hartog en Vera van der Meijden waren hun vervangers. Er kwam wel wat meer vuur in de wedstrijd maar de tijd om de achterstand weg te werken was veel te kort gebleken, Jelle van de Water en invallers Frank Bakker en Mark den Hartog bepaalden de eindstand op 17-20. Ondanks de zeventien doelpunten kon ACKC ook nu weer niet winnen en staat inmiddels op een flinke achterstand op de laatste plaats met nul punten! Na de zaalcompetitie zal het ACKC/Jeugdsportfondsteam zich moeten herpakken om niet volgend seizoen een niveau lager te moeten gaan spelen.

Komende weken gaat ACKC zich klaarstomen voor de zaalcompetitie die zaterdag 12 november zal gaan beginnen. Er worden diverse oefenwedstrijden gespeeld thuis tegen Animo(Geldermalsen), SDO(Veldhoven) en tegen Kinderdijk uit. De eerstkomende officiŽle wedstrijd is voor de ?Zuid-Holland Cup? en is door loting bepaald dat dit een thuiswedstrijd gaat worden tegen de tegenstander waar afgelopen weekend is van verloren, KOAG! Lijkt een mooi moment om even iets recht te zetten. Deze wedstijd in sporthal ?De Jager? is hoogstwaarschijnlijk op dinsdagavond 8 november !

Doelpuntenmakers tegen KOAG : Jelle van de Water 6, Marlies Kant 3, Gerard Swart 2, Petra Verschoor, Ingrid Dekkers, Stef Mommers, Rik Millenaar, Frank Bakker en Mark den Hartog elk 1.

(terug)